Det var vid klockan 9.18 på lördagsmorgonen som larmet kom in om en bil som börjat brinna under färd. Bilen ska ha fattat eld mitt på E6 i höjd med Stora Höga mellan Stenungsund och Göteborg. Foto: Mikael Berglund
Det var vid klockan 9.18 på lördagsmorgonen som larmet kom in om en bil som börjat brinna under färd. Bilen ska ha fattat eld mitt på E6 i höjd med Stora Höga mellan Stenungsund och Göteborg.  Foto: Mikael Berglund

Bil började brinna under färd på E6

Publicerad

En bil fattade eld under färd på E6 och är nu totalt utbränd.

Händelsen inträffade mellan Göteborg och Stenungsund.

– Det var en kvinna som märkte att det började ryka från hennes bil och när vi kom fram stod den i full brand, säger Erik Söderberg, insatsledare vid räddningstjänsten.

Det var vid klockan 9.18 på lördagsmorgonen som larmet kom in om en bil som börjat brinna under färd. Bilen ska ha fattat eld mitt på E6 i höjd med Stora Höga mellan Stenungsund och Göteborg.

Sannolikt handlar det om ett tekniskt fel, meddelar polisen som också berättar att räddningstjänsten åker ut på larmet – men att polisen avvaktar.

– Den har börjat brinna under färd och den har brunnit baktill. När vi kom fram var den i full brand. Men föraren hade skött sig bra. Hon hade ställt ut varningstriangel och väntade på oss vid vägkanten, säger insatsledaren vid räddningstjänsten.

Totalt förstörd

Enligt ett vittne på platsen ska bilen vara totalt förstörd. Det är bara skalet kvar av bilvraket.

– Bilen färdades i norrgående riktning och det påverkade trafiken inledningsvis. Men vid klockan 10.10 hade vi kunnat ställa bilen vid vägkanten i väntan på bärgning.

Kvinnan som färdades i bilen ska ha klarat sig bra. Hon var chockad, men behövde inte föras till sjukhus.

Bilen var totalt förstörd efter branden och endast ett skal var kvar av det tidigare fordonet.

– Vi vet inte vad som startat branden, det viktigaste för oss är att den nu är släckt, säger insatsledaren.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER