Det var på Kristinaskolan i Rannebergen som rånarna slog till. Foto: Henrik Jansson
Det var på Kristinaskolan i Rannebergen som rånarna slog till. Foto: Henrik Jansson

Beväpnade rånare
tog sig in på skola

Publicerad

Polisen spärrade på fredagen av Kristinaskolan i Rannebergen – efter att fyra beväpnade rånare tagit sig in på skolan.

– Två personer, anställda på skolan förmodar jag, har blivit rånade då, säger Peter Adlersson, polisens presstalesman i Västra Götaland.

17.11 fick polisen larm om det väpnade rånet mot en skola i Rannebergen, Angered. Två personer, som enligt polisen är anställda på skolan, fanns på plats och chockades av gärningsmännens inbrott.

– Det är fyra gärningsmän som hotat dem med pistoler, det ska ha varit fler än en pistol då, säger Peter Adlersson.

Enligt honom var gärningsmännen klädda i svarta bomberjackor, rånarluvor och mysbyxor.

– Det fanns inga elever på skolan, utan bara de här två personerna då. Det var inga personskador, men de är chockade av händelsen. Men vi har inte behövt köra dit någon ambulans eller liknande, säger Peter Adlersson.

Hör vittnen

Gärningsmännen fick med sig Ipads, datorer och personalens mobiltelefoner. Polisen spärrade av skolan och ska göra en teknisk undersökning på platsen. Man har också sökt i området med hjälp av hund.

– Vi hör några vittnen på plats som har sett gärningsmännen springa från platsen. Det är rätt ovanligt att man går in på en skola och rånar så här. Frågan är om man har vetat om att det funnits en del datorer och surfplattor där, annars är det verkligen konstigt, säger Peter Adlersson.

Kristinaskolan är en grundskola där årskurs 1 till 9 studerar. Vid 19.20-tiden hade polisen hört vittnen men inte gripit någon.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER