Foto: Anders YlanderFoto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander
Foto: Anders YlanderFoto: Anders Ylander
 Foto: Anders Ylander

Beväpnade män slog till mot matbutiken

Publicerad

Två beväpnade och maskerade rånare slog på onsdagskvällen till mot en Nettobutik på Mölndalsvägen i Göteborg.

– De gick fram till kassan med varsitt pistolliknande föremål, säger Joakim Hansson, biträdande vakthavande befäl vid polisen i Region Väst.

Rånarna hotade flera kunder - och är fortfarande på fri fot.

Polisen fick larmet om det dramatiska rånet strax före klockan 20 på onsdagskvällen. I mörka kläder, behandskade och med tröjluvorna uppdragna slog rånarna till mitt i kvällsshoppingen.

– Två personer gick fram till kassan med varsitt pistolliknande föremål. De hotade också flera kunder. Exakt på vilket sätt de var maskerade vet jag inte nu. Det kommer olika uppgifter, folk på platsen är i chock, säger Joakim Hansson.

Rånarna flydde till fots

Rånarna lydde från butiken till fots.

– Med sig fick de tobak och kontanter. I nuläget vet jag inte hur mycket, säger Joakim Hansson.

Polisen spärrade av delar av butiken för att kunna genomföra en teknisk undersökning.

– Vi har spärrat av de delar som rånarna rörde sig i. Vi samlar också in vittnesuppgifter från de personer som fanns i butiken, säger polisens Joakim Hansson.

Jagas med polisens hundar

Butiken var utrustad med övervakningskamera vars innehåll polisen nu ska studera.

Ingen person ska ha kommit till fysisk skada. Händelsen rubriceras som rån alternativt grovt rån.

På onsdagskvällen sökte polisen efter rånarna med hund, men fick inte upp några spår. Vid sjutiden på torsdagsmorgonen var de fortfarande på fri fot, enligt polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Följ GT på Facebook och Twitter för de senaste västsvenska nyheterna.

Gustav Sandström
Gustav Sandström
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER