Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Betalstationen är fullkomligt vansinnig"

Fel sida av tullen. "Placeringen av betalstation 13 vid Lindholmsallén är fullkomligt vansinnig. Vi kan inte utnyttja affärsområdena i närheten med bil, men däremot köra in till trängseln i stan", rasar Anders Hård och Mats Jonsson i bostadsrättsföreningen Navet på Lindholmen. Foto: Lennart Rehnman

GÖTEBORG. En av de mest kritiserade betalstationerna för trängselskatt är den vid Lindholmsallén.

- Placeringen bestämdes innan de nya kvarteren kom till. Så nu får vi som bor här betala varje gång vi tar bilen för att handla inom närområdet, säger Mats Jonsson, ordförande i bostadsrättsföreningen Navet.

Det handlar om några av de nyaste hyres- och botadsrättshusen på Lindholmen. Ett av argumenten när lägenheter såldes, var förstås de goda kommunikationerna in till centrum.

- Visst, nästan ingen här kör bil in till stan, eftersom det går så många bussar och båtförbindelsen över älven dessutom.

Men de får alltså köra bil till stan utan att betala trängselskatt, så att säga helt i onödan.

Sedan handlade det om den fina närmiljön, den nära servicen i form av skolor, dagis, affärer och annat.

- Allt det ligger nära men på andra sidan betalstationen. Så den som lämnar barnen på dagis får betala, liksom alla vi som vill storhandla inför helgen och tar bilen. Vi blir helt enkelt avstängda från vår egen stadsdels service, säger Mats Jonsson.

Nu riskerar garageplatserna, drygt hundra, som är placerade i källarplan att sägas upp.

- Antagligen, för det finns ett kommunalt parkeringshus på andra sidan gatan, som ligger utanför betalstationen.

Kräver flytt av stationen

Fast har du bilen där får du i stället betala varje gång du kör fram till din egen port.

Lundby stadsdelsnämnd har uppmanat trafikverket att undersöka möjligheten att flytta betalstationen. Dock utan att få gehör.

- Det här är helt absurt, säger också Anders Hård, kassör i bostadsrättsföreningen.

De båda är några av de mest flitiga skribenterna till GT:s e-postadress vagtullar@gt.se där de påvisar brister kring trängselskatten.

- Självklart stöder vi GT:s kampanj om folkomröstning. Jag fick ihop flera hundra namn nere i Sannegårdshamnen häromdagen, säger Mats Jonson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!