Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bet tonåring i ansiktet – döms till fängelse

Mannen dömdes i tingsrätten.Foto: TT NYHETSBYRÅN

En man i 25-årsåldern har dömts till fängelse efter att ha bitit en tonåring i ansiktet vid ett gatukök i Strömstad.

Mannen döms också för ett flertal andra brott, men frias från misstankar om inblandning i en misshandel i Grebbestad förra året, skriver Bohusläningen. 

Incidenten då bettet delades ut ägde rum i april i år.

Två tonårskillar hade då varit ute och festat i Strömstad och befann sig vid ett gatukök när det fick syn på en man i 25-årsåldern som stod och skrek på två tjejer.

En av tonårskillarna beslutade sig då för att ingripa, något som fick den aggressiva mannen att ta tag i hans huvud och bita honom i ansiktet.

Mannen ska sedan ha sprungit från platsen och lämnat ett blödande sår i ansiktet på tonåringen.

Tonåringens kamrat sökte då upp mannen som gav sig på även honom och bröt hans näsa.

Med hjälp av vittnen fick tonåringarna hjälp att identifiera mannen, som nu har dömts i tingsrätten för två fall av misshandel.

Döms till fängelse för flera brott

Mannen döms också för tre fall av grov stöld efter att han gjort inbrott och stulit värdesaker i hos sina grannar Strömstads kommun. Vi det tillfället fastnade han på övervakningskameror i området.

Påföljden för ovan nämnda brott blir ett fängelsestraff på ett år och två månader. 

Mannen var också misstänkt för inblandning i ett annat misshandelsfall i Grebbestad förra året, men rätten friade honom från misstankarna.

Den misshandeln rubriceras som grov och offret var en man i 50-årsåldern som bland annat blivit sparkad i huvudet efter att ha öppnat sin dörr när förövaren ringde på.

För det brottet dömdes i stället en annan man, som är i 30-årsåldern, som umgåtts med mannen i 25-årsåldern vid kvällen för brottet.

Mannen i 30-årsåldern döm till ett år och åtta månaders fängelse.