Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Så länge kan Lisebergs värsting dröja

Såhär såg bygget av Valkyria ut i april 2018.
Foto: Jonathan Berntsson / GT/Expressen
Såhär planeras Valkyria se ut när den är färdigbyggd.
Foto: LISEBERG
Andreas Andersen, vd på Liseberg.
Foto: HENRIK JANSSON / HENRIK JANSSON GT/EXPRESSEN

Lisebergs storsatsning Valkyria försenas ytterligare – kanske så långt som till slutet på juli.

Vrålåket väntas inte bli klart i tid för Partille- och Gothia cup, enligt Lisebergs vd Andreas Andersen.

– Vi hade gärna öppnat tidigare, det får jag väl säga, säger han.

Bergochdalbanan är Lisebergs största och dyraste projekt någonsin. Redan förra året stod det klart att Valkyria inte skulle vara färdig till säsongspremiären, men nu dröjer det alltså ytterligare.

– Det är mycket som ska göras, det är ett väldigt komplicerat bygge. Vi har en tidsplan men har valt att inte kommunicera ut den, utan har sagt någon gång under sommaren och det är det vi jobbar för, säger Stefan Wern, informatör på Liseberg.

Inte klar till Gothia Cup

Även Lisebergs vd Andreas Andersen säger att det inte finns något fast datum än.

– Det vi vet är att vi gör klart tunneln denna vecka och börjar med säkerhetstester nästa vecka. Men öppningsdatum har vi inte spikat, säger han.

Valkyria kommer vara öppen även på halloween och Jul på Liseberg.
Foto: KLAS JOHANSSON

Däremot tror han inte att Valkyria blir klar till sommarens stora idrottsevenemang: Gothia Cup och Partille Cup, som äger rum i början och slutet på juli. Då samlas tiotusentals ungdomar i Göteborg och alla de besökande cupdeltagarna bjuds på gratis inträde på Liseberg under turneringen – men de verkar inte få uppleva Valkyria.

– Nej det tror jag inte att vi hinner. Det är en bit kvar även när vi väl börjar testa. När jag säger att vi inte har ett datum så beror det på att säkerheten alltid kommer först, vi vill inte kompromissa. Vi är klara när vi är klara.


LÄS MER: Lisebergsbesökarna snuvas på vrålåket 


Öppen även i jul

Andreas Andersen berättar att Liseberg mer och mer blir en helårsverksamhet, till skillnad från tidigare när man öppnade i april och stängde i oktober. Nu blir säsongerna längre, vilket gör att det även blir mindre tid till att bygga mellan dem.

– Valkyria kommer vara öppen även på halloween och Jul på Liseberg, så man har goda chanser att få åka då med, säger han och fortsätter:

– Men det är klart att vi gärna hade öppnat tidigare, det får jag väl säga.