Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Mordmisstänkta flickans ålder utreds igen

Duniyo Faisal Hassan,17, dödades på HVB-hemmet i november förra året. Foto: Privat
Mordet skedde inne på HVB-hemmet – nu utreds den misstänkta flickans ålder på nytt. Foto: HENRIK JANSSON

I november förra året höggs Duniyo Faisal Hassan,17, ihjäl inne på ett HVB-hem i Trollhättan.

Det är klarlagt att det var en annan flicka som dödade henne – däremot finns det fortfarande en osäkerhet kring hennes ålder.

Den nya åklagaren i fallet, Eva Johnsson, arbetar nu för att kunna fastslå den misstänkta flickans ålder och om hon är över 15 år, eventuellt kunna väcka åtal, skriver Ttela

Det var den 14 november förra året som polisen fick in ett larm om ett bråk mellan två flickor på ett HVB-hem i Trollhättan.

På platsen fann man Duniyo Faisal Hassan, 17, svårt knivskadad. Hon fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda.

En annan flicka, som uppges ha varit 14 vid tillfället, har varit misstänkt i utredningen.

Det är klarlagt att det var hon som utdelade de dödande huggen efter vad som beskrivs ha varit en långvarig konflikt mellan de båda flickorna.

Flickans ålder ska utredas på nytt

Det har tidigare i utredningen funnits uppgifter om att den misstänkta flickan varit över 15 när mordet inträffade, men det fanns inte tillräckliga bevis för att kunna styrka det.

Duniyos pappa överklagade och utredningen togs upp på nytt, den nya åklagaren Eva Johnsson säger till Ttela att det kan komma att bli en medicinsk åldersbedömning på flickan.

– Det är fastställt sedan tidigare hur gärningen gått till och att det är flickan som gjort det. Nu utreder jag vidare vilka åtgärder som ska tas för att kunna bestämma hennes ålder. Det finns olika möjligheter, man kan till exempel göra en medicinsk åldersbedömning, säger hon till tidningen. 

”Det har dragit ut på tiden” 

Med tanke på flickans låga ålder kommer ärendet hanteras skyndsamt, skriver Ttela men beslutet kommer nog inte förrän i mitten på augusti.

Tommy Nilsson, försvarar den mordmisstänkta flickan och han säger till tidningen att det är bra att det blir en ordentlig utredning av henens ålder. 

– Det har dragit ut på tiden redan som det är, men om vi får ett beslut i augusti så är det bra ändå. Min klient vill få ett slut på det hela och komma vidare. Hon har planer för sin framtid, säger Tommy Nilsson, till Ttela.