Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: De drabbade behöver inte betala hyra

Minidokumentär: Explosionen i Göteborg.
Boende i 140 lägenheter står utan hem.
Foto: ADAM IHSE / TT
Jessica Bengtsson, marknads- och kommunikationschef hos fastighetsägaren Ernst Rosén.
Foto: Privat

Boende i 140 lägenheter står utan hem sedan explosionen på Övre Husargatan i Göteborg. Det finns ingen prognos för när eller om det kommer bli möjligt för dem att återvända till fastigheten.

Nu meddelar fastighetsägaren att de drabbade slipper betala hyra, rapporterar SVT Nyheter Väst.

De boende slipper betala hyra tills vidare, meddelar fastighetsägaren Ernst Rosén. De som redan betalat oktoberhyran kommer att få tillbaka den.

– Eftersom det inte går att bo i lägenheterna kommer man inte behöva betala någon hyra från det att det här hände, säger Jessica Bengtsson, marknads- och kommunikationschef hos fastighetsägaren Ernst Rosén, till SVT.

Ingen prognos

Det finns fortfarande ingen prognos för när eller om de boende kan komma att få återvända. Fastighetsägaren har fortfarande inte fått tillträde till byggnaden och har därför inte kunnat utvärdera skadorna. El, vatten och värme är också utslaget.

– Vi behöver åtkomst till hela fastigheten för att kunna göra en helhetsbedömning, säger Jessica Bengtsson till SVT.

Fastighetsägaren samarbetar med försäkringsbolag och Göteborgs stad för att hitta lösningar för de drabbade framåt. Många bor just nu på hotell eller hos familj och vänner.

Se också: 

Misstänkte bombmannen i Göteborg, Mark Lorentzon, hittades död under onsdagen.