Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Beskedet: Baddaren gör comeback i kexfabriken

På fredag ska det bakas Baddare i kexfabriken i Kungälv. Foto: Pressbild
Kexfabriken i Kungälv. Foto: CSABA BENE PERLENBERG

Nu är det dags igen för kexälskarnas favorit – klassikern Baddaren bakas i Kungälv i slutet på veckan.

Göteborgs Kex fyller 130 år och firar med att producera sin storsäljande chokladskapelse lagom till jul.

Kexfabriken i Kungälv grundades 1888 och den 13 december samma år provbakades de första kexen, berättar Göteborgs Kex i ett pressmeddelande.

Nu firas jubileet bland annat med att fabriken bakar och säljer klassikern Baddaren. På fredag räknar Bräckboden med samma anstormning som vid tidigare ”släpp” av den omtyckta skapelsen.

400 000 ska bakas

– Vi vill fira vårt jubileum med våra medarbetare men också tillsammans med våra kunder. Det mest efterfrågade bakverket är just våra Baddare och det känns väldigt roligt att kunna erbjuda Baddare så här innan jul. 400 000 Baddare ska bakas och första försäljningsdag i Bräckboden är fredag den 14 december, säger Ulrika Sten, kommunikationschef på Orkla Confectionery & Snacks Sverige, i pressmeddelandet.

Så här såg kön ut utanför Göteborgs kex i Kungälv när Baddare skulle säljas i februari i år. Då hade kexfavoriten inte sålts på ett år. Foto: EVELINA NEDLUND

Baddaren är gjord av två kexbottnar med chokladfyllning emellan, därtill ett vitt skum med arrakssmak och alltihop täcks med ett chokladöverdrag. Kexfavoriten tillhörde det ordinarie sortimentet fram till 2006 och sedan dess bakas den bara en eller ett par gånger per år. Senast var i februari i år.

– Det är resurskrävande att baka Baddare och därför bakas de sällan. Men det är många som efterfrågar dem. Det är en lokal produkt omgärdad av mycket nostalgi, har Ulrika Sten, tidigare sagt i GT.