Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berusad man gick till attack mot bilister på bro

Polisen fick rycka ut till Tjörnbron.
Mannen sprang runt på vägbanan på Tjörnbron. Bilden är en arkivbild. Foto: JORMA VALKONEN / IBL

Sent på onsdagskvällen larmades polisen till Tjörnbron efter att en väldigt berusad man sprungit omkring på vägbanan och slagit på bilar som skulle passera.

Polisen fick stopp på mannen genom att använda pepparspray.

– Vi tog med honom för tillnyktring, men ingen ville göra någon polisanmälan så han är inte misstänkt för någonting, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen. 

Det var vid 23-tiden på onsdagskvällen som vägarbetare som arbetade på Tjörnbron larmade polisen om mannen, som är i 35-årsåldern.

– Det är då en person som uppträder väldigt märkligt. Han springer runt på vägen, slår på bilar och ställer sig framför dem, i bland på sina knän, säger Christer Fuxborg, presstalesman vid polisen i region Väst.

Mannen sprang också runt och skrek och tog vid något tillfälle också av sig flera klädesplagg. Han ska också ha lagt sig på marken, något Nyheter STO först rapporterade.

– Bilisterna som är där på bron blir rädda och låser om sig eftersom han är berusad och uppträder väldigt utåtagerande, säger Fuxborg.

Blev omhändertagen 

Polisen åkte till platsen och var tvungna att använda OC-sprej, pepparsprej i vanligt tal, för att få stopp på mannens framfart.

Patrullen tog sedan med sig mannen enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Mannen är i nuläget inte misstänkt för något brott eftersom ingen av bilisterna ville polisanmäla händelsen.

– Det var ingen som ville göra någon anmälan, det blev heller inga skador. Så han får sova ruset av sig helt enkelt, säger Christer Fuxborg.