Bert Karlsson företag Mobile homes Sweden AB har dragits in i en bedrägerihärva. Foto: TV4Bert Karlsson företag Mobile homes Sweden AB har dragits in i en bedrägerihärva. Foto: TV4
Bert Karlsson företag Mobile homes Sweden AB har dragits in i en bedrägerihärva. Foto: TV4
Verksamhetschefen Emil Ahmetbasic gick till polisen under måndagen och anmälde händelserna. Foto: NORA LOREKVerksamhetschefen Emil Ahmetbasic gick till polisen under måndagen och anmälde händelserna. Foto: NORA LOREK
Verksamhetschefen Emil Ahmetbasic gick till polisen under måndagen och anmälde händelserna. Foto: NORA LOREK
"Det är fruktansvärt, jag förstår inte att man kan göra så här, och för så lite pengar", säger Bert Karlsson. Foto: MICHAEL SYRÉN"Det är fruktansvärt, jag förstår inte att man kan göra så här, och för så lite pengar", säger Bert Karlsson. Foto: MICHAEL SYRÉN
"Det är fruktansvärt, jag förstår inte att man kan göra så här, och för så lite pengar", säger Bert Karlsson. Foto: MICHAEL SYRÉN

Bert Karlssons företag indraget i bedrägerihärva

Publicerad

Under söndagen blev ledningen för Bert Karlssons företag Mobile homes Sweden AB varse om att man utsatts för ett bedrägeri.

Nyanlända familjer har lurats att betala 10 000 kronor för bluffkontrakt, i företagets namn.

– Det är fruktansvärt, jag förstår inte att man kan göra så här, och för så lite pengar, säger Bert Karlsson.

Under söndagskvällen nåddes Mobile homes Sweden AB:s verksamhetschef Emil Ahmetbasic av informationen att något gått snett.

– En person i Bollebygd ringde mig och undrade var deras hus var någonstans.

– Jag fattade direkt att det var något som var fel, eftersom vi inte skulle leverera några hus till Bollebygd.

 

LÄS OCKSÅ: Från fängelse till hjärnan bakom Bert Karlssons miljoner 

 

Under måndagen fortsatte telefonen att ringa på företagets kontor i Lidköping, totalt är det nio familjer som drabbats, säger Ahmetbasic, något som NLT var först att skriva om.

– Jag har fått mängder med mejl och telefonsamtal under dagen, och fått kopior på det falska kontrakt som upprättats mellan parterna, säger han.

Upprättat bluffkontrakt i falsk namn

Bedragaren ska ha hävdat att han jobbar på företaget, och mot en handpenning på 10 000 kronor utlovat att de skulle få hyra ett av de mobila hus som företaget tillhandahåller, men något hus har alltså familjerna inte sett röken av.

 

LÄS OCKSÅ: Bert Karlsson ångrar inte att han anmälde Yannick Tregaro 

 

– Man har använt sig av vårat varunamn Rullebo och företagets organisationsnummer.

– Det är hemskt det här, mammor till barn har ringt och gråtit i telefonen under dagen, vissa har sagt upp sina andrahandskontrakt för att satsa på det här och har ingenstans att ta vägen, säger Emil Ahmetbasic.

Bert Karlsson: "Det är fruktansvärt"

Emil Ahmetbasic gick under måndagen till polisen för att anmäla bedrägeriet, och man har kännedom om vem det är som ligger bakom.

– Den här mannen var uppe och ville hyra några av husen, men han gjorde ett sådant veligt intryck och det var oklart vad han ville, så jag och Bert valde att inte gå vidare med det, säger Ahmetbasic.

Bert Karlsson minns även han mötet med mannen, och är upprörd över det som hänt.

– Det blev inget av det, det var oklart vilket syfte han hade när han ville hyra. Det är fruktansvärt, jag förstår inte att man kan göra så här, och för så lite pengar, säger Bert Karlsson.

Relaterade ämnen
Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER