Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Berts hot – tänker kräva 29 miljoner

"Jag hade hoppats att vi inte skulle behöva driva det så här långt", säger Bert Karlsson till NLT.Foto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSEN
Foto: / MIGRATIONSVERKET

Bert Karlssons bolag Jokarjo förbereder att stämma Migrationsverket på 29 miljoner kronor. 

Bland annat gäller stämningen ingångna avtal som Karlsson menar har brutits, skriver Nya Lidköpings-Tidningen.

– Jag hade hoppats att vi inte skulle behöva driva det så här långt, säger Bert Karlsson till tidningen.  

Bolaget Jokarjo AB är en av de största vinnarna på flyktingvågen till Sverige och tjänar pengar på allt ifrån boenden till maten.

Nu förbereder bolagets vd, Bert Karlsson, att stämma Migrationsverket på 29 miljoner. 

NLT har tidigare rapporterat att Bert Karlson planerade att stämma Migrationsverket på 18,5 miljoner, men när GT når Bert Karlsson säger han att summan landat på 29 miljoner.

– Jag hade hoppats att vi inte skulle behöva driva det så här långt. Men det finns inget alternativ när de vägrar betala, säger Bert Karlsson till NLT.

Vägrat att betala

Det handlar dels om ensamkommande barn och ungdomar som fått en kommunplacering och därefter placerats på någon av bolagets anläggningar. Skara, och två ytterligare kommuner har vägrat att betala och hänvisar till att de inte har haft avtal med Jokarjo, enligt Bert Karlsson, skriver NLT.

Stämningen handlar också om Stora Ekeberg där Migrationsverket gjort fel i en upphandling och gått emot sitt eget regelverk, enligt Bert Karlsson, och valt ett dyrare boende trots att Jokarjo ska ha varit billigast, skriver tidningen.

– De skiter i sina egna regelverk. De har gjort upphandlingar dyrare och kringgått det hela. Varför har de annars en rankning? Den har de ju för att sätta en prislapp. Den som är billigast ska ha upphandlingen. Men det har de struntat i, säger Bert Karlsson till Expressen/GT.

Bert Karlsson: "Det finns inga kryphål"

Den tredje delen i stämningen rör Jokarjos flyktingboende i Åsele. Ett avtal hade skrivits med Migrationsverket för 400 platser under sex månader, men det var aldrig någon som flyttade in, enligt NLT.

– Det finns inga kryphål i de avtal som skrivits. Migrationsverket kan aldrig komma ifrån det här, säger Bert Karlsson till NLT.

Expressen/GT har sökt Migrationsverket för en kommentar.