Bert Karlsson liknar sin politiska comeback med en krigsförklaring. Foto: ANNA SVANBERGBert Karlsson liknar sin politiska comeback med en krigsförklaring. Foto: ANNA SVANBERG
Bert Karlsson liknar sin politiska comeback med en krigsförklaring. Foto: ANNA SVANBERG
Bert Karlsson är missnöjd med mycket i Skara kommun. Foto: ROBIN ARONBert Karlsson är missnöjd med mycket i Skara kommun. Foto: ROBIN ARON
Bert Karlsson är missnöjd med mycket i Skara kommun. Foto: ROBIN ARON

Bert Karlssons vilda attack på politikerna

Publicerad

Bert Karlsson ger sig in i politiken – igen.

Han kommer vara en av personerna i partiet Skara framtid som satsar på fullmäktige i höst.

Själv beskriver han det som en krigsförklaring mot kommunen.

– Skara är så illa ute att det inte finns på kartan. Hela stan styrs av en främlingslegion. Alla som jobbar i stan är i stort sett från andra städer, säger entreprenören.

Den tidigare partiledaren för Ny demokrati, Bert Karlsson, har bestämt sig: Han ger sig in i politiken igen. Denna gång i Skara framtid som vill komma in i kommunfullmäktige, vilket bland andra Skaraborgs Läns Tidning tidigare skrivit om. Bert hade själv ett parti under samma namn efter sin tid i Ny demokrati på 1990-talet.

Entreprenören från Skara har tidigare valt att flytta sitt flyktingbolag Jokarjo AB till Lidköping och grävt upp sina guldskivor utanför musikskolan efter att, enligt hans egen uppfattning, motarbetats av kommunen och politikerna under flera år. Han har även hotat med att flytta helt.

Bert Karlsson gör politisk comeback

Men nu blir han alltså kvar.

– Det finns ett intresse i att starta ett nytt parti och då ställer jag upp. Men jag kommer inte vara partiledare, säger Bert Karlsson.

Vilka de övriga personerna är eller exakt vilken roll han ska spela vill han inte gå ut med själv.

 

LÄS OCKSÅ: Bert Karlsson gör politisk comeback

 

Bert Karlsson ger sig in i politiken – igen.Foto: NORA LOREK

Bert Karlsson påstår att Skara kommun är byråkratisk, toppstyrd och har tappat kontakten med medborgarna. Bland annat kritiserar han att tjänstemännen delvis kommer från andra kommuner.

– Vi måste få till en förändring. Klockan tio på kvällarna är stan helt stängd, det finns inte en människa på gatorna. Restaurangerna är till salu och butikerna går på knäna, säger han.

Vad kan du själv bidra med politiskt?

– Jag vill ta bort en 10-15 tjänster (tjänstemän, reds. anm.) och satsa på personalen i stället som Vara kommun gör där man har en sammanhållning och skickar alla till Mallorca på konferens en gång om året. I stället lägger man pengarna på två, tre stycken som får sparken varje år.

– Jag vill ha en borgmästare. En opolitiskt sådan naturligtvis. En person som tar hand om folkets idéer och förvaltar dem. Men han ska inte ha någon bestämmanderätt naturligtvis.

 

GRATIS! Ladda ner GT:s nyhetsapp i Iphone & Android

 

Bert Karlsson har tidigare kallat kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nordström (S) för Kim Jong-Un två – och gör det fortfarande.

Kommuntoppen: "Ingen sanning"

Han påstår också att Skara ligger sist i nästan alla frågor, förutom "uteliggarlistan" som han menar kommunen toppar. Men det är inte sant, säger kommunstyrelsens ordförande Fredrik Nordström.

– Det finns ingen sanning i det och det verkar också slående för det här nya partiet, att man inte verkar hålla sig till sanningen. I stället slänger man sig med påhopp, förtal och kränkningar. Självklart skadar det Skara.

Kommunstyrelsens ordförande i Skara, Fredrik Nordström (S).Foto: SKARA KOMMUN

Att kommunen aktivt ska ha motarbetat Bert Karlsson och hans verksamheter stämmer inte heller säger Nordström.

– Skulle vi ha gett vika för Berts påtryckningar under de här åren hade vi också blivit anklagade för att vara korrumperade. Får jag välja mellan att vara korrumperad eller att få kritik av Bert Karlsson så väljer jag hellre kritiken.

– Det innebär ju också att det här partiet kommer driva Bert Karlsson och hans företags frågor. Det i sin tur måste vara unikt i Sverige, avslutar Fredrik Nordström.

Samtidigt har Bert Karlssons gamla parti Ny demokrati väckts till liv igen, skriver SvD.

John Bouvin, 70, är den som står bakom det hela. Men initiativet ger Karlsson inte mycket för. I Göteborgs-Posten kallar han det hela för "dödsdömt" så länge Bouvin är den som håller i trådarna.

 

LÄS OCKSÅ: Fredsgåvan till Bert – bjöd på favoritkakan

Relaterade ämnen
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER