Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Berts ilska efter stenhårda kravet

Foto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSEN
Foto: STELLA PICTURES / STELLA PICTURES

Bert Karlssons bolag Jokarjo krävs på mångmiljonbelopp av en bostadsrättsförening i Strömstad.

Bolaget anklagas för att ha misskött bostäder som hyrts för asylboende.

– Vi kommer naturligtvis att förneka alltihop. Det är fantasisiffror, säger Bert Karlsson, vd för Jokarjo.

Bolaget Jokarjo som ägs av Bert Karlssons barn Joakim Karlsson och Johanna Karlsson har hyrt lägenheter och stugor av en bostadsrättsförening i Strömstad. Det handlar om 49 radhuslägenheter, sju stugor, en receptionsbyggnad och ett vandrarhem. 

Jokarjo har genom avtal med Migrationsverket drivit flyktingförläggning i anläggningen och anklagas nu för att ha misskött lokalerna, vilket även Nya Lidköpings-Tidningen rapporterat.

Nu kräver föreningen bolaget på 22 miljoner kronor för att anläggningen inte städats, underhållits och återställts i avtalat skick. 

Brutit mot hyresavtalet

Enligt stämningsansökan som kommit in till Skaraborgs tingsrätt har Jokarjo brutit mot sina förpliktelser enligt hyresavtalet. I stämningen står det bland annat att anläggningens skick vittnar om "onormalt omfattande slitage".

Bostadsrättsföreningen har tidigare i ett brev till Jokarjo begärt att bolaget omgående skulle betala eftersom föreningen inte har likviditet att bekosta åtgärder som krävs för att medlemmarna ska kunna använda stugorna och lägenheterna i sommar. 

"Vi ber er därför om skyndsam hantering av ersättningsfrågan för att reducera medlemmarnas problem så långt som möjligt" står det i brevet.

Föreningen kom med sin begäran om att Jokarjo skulle vidta åtgärder för att återställa boendet eller betala för kostnaderna i juni 2017, med förfallodag i juli. Bolaget har dock varken återställt anläggningen eller betalat, enligt stämningsansökan.

Orimliga krav enligt Bert Karlsson

Bert Karlsson menar att bostadsrättsföreningens krav är orimliga.

– Vi kommer naturligtvis att förneka alltihop. Deras siffror är fantasisiffror, säger han.

Bert Karlsson anser att "det här är en grej mellan mig och Migrationsverket" och att det är Migrationsverket som ska stå för återställandet.

Han förklarar att Migrationsverket gått med på att betala ett par, tre miljoner kronor och att "vi betalar vad de betalar".

– De gör en värdering av hur mycket som ska återställas. De gör en besiktning före och efter och har en prislista som de går efter. Men på Migrationsverket är de inte intresserade av att renovera hela anläggningen från topp till tå. När vi kom in där läckte det in överallt, säger Bert Karlsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!