Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bert Karlsson har fått propp i ögat – kan leda till blindhet

Bert Karlsson, 73, blev mångmiljonär genom att öppna bingohallar, pengarna blev startkapital för att starta skivbolag.
Bert Karlsson har drabbats av blodpropp i ögat: ”Det är otäckt”.
Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
Bert Karlsson.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

De små svarta fläckarna som dansade framför Bert Karlssons vänstra öga, visade sig vara allvarligare än han kunnat ana.

Läkarna har konstaterat att han drabbats av en blodpropp, som i värsta fall kan leda till total blindhet.

– Det är otäckt, säger entreprenören.

En blodpropp i ögat uppstår när vener som transporterar blod från näthinnan blockeras. Trycket som uppstår ger nedsatt syn, och vill det sig illa kan en obehandlad propp leda till blindhet. 

Men alla upptäcker inte att de drabbats, och i Bert Karlssons fall dröjde det innan han fick sin diagnos.

– Jag hade ingen aning om att det var en propp och gick med det länge. Det är otäckt att det kan hända utan att man vet om det. Det var först när jag började se små svarta fläckar som jag gick till doktorn.

I Bert Karlssons fall består behandlingen av ett läkemedel som injiceras direkt in i ögats glaskropp. Han har inte fått någon spruta än, och hur pass mycket av synen han kommer att få tillbaka är det ingen som vet. 

Förbereder jättesatsning

– Läkarna kan inte säga vad prognosen är. De hoppas att det ska bli bättre, men full syn kommer jag inte att få tillbaka på vänster öga. Höger öga ser jag kanon med, men händer det något med det också så skulle det inte vara bra. Det är mest det jag är orolig för.

Sjukskriven är den stridbare entreprenören däremot inte. Det finns det inte tid till. 

Om bara någon dryg månad ska han nämligen slå upp portarna till den jättesatsning som han gör på Ursands Resort & Camping i Vänersborg.

– Det blir Trestads största nöjesetablissemang, nästan tvåtusen kvadratmeter stort. Vi kommer att ha paddel, shuffleboard, skjutbana, dart, biljard, konferenslokaler, restaurang på vattnet – rubbet. 

– Spaanläggningen är redan öppen och går väldigt bra, fortsätter han.

Om bara någon dryg månad ska Bert Karlsson slå upp portarna till den jättesatsning som han gör på Ursands Resort & Camping i Vänersborg.
Foto: URSAND RESORT

Orolig för hustrun

Totalt går satsningen loss på omkring 100 miljoner kronor, berättar Karlsson, och han är övertygad om att det är väl investerade pengar. 

– Så fort vi öppnar kommer vi att vara fullbokade, slår han fast.

Beläggningen på campingen har också varit bra under året, trots coronakrisen. I stället är det på det privata planet som pandemin har gjort sig påmind. 76 år fyllda tillhör Bert Karlsson riskgruppen.

– Det är klart att man får ju vara försiktig. Jag har munskydd när jag träffar folk som jag inte känner. Corona är väldigt farligt för min fru också, eftersom hon har kol. Det är klart att det är jävligt tufft, inte roligt alls. 

SE OCKSÅ:

Jula-ägaren är Skaras nya kung och har petat ner Bert Karlsson från tronen.