Bert Karlsson fick åka in akut till sjukhus då han började kräkas blod i helgen. Foto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSENBert Karlsson fick åka in akut till sjukhus då han började kräkas blod i helgen. Foto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSEN
Bert Karlsson fick åka in akut till sjukhus då han började kräkas blod i helgen.  Foto: DRAGAN MITROVIC / GT/EXPRESSEN
Bert har fått tabletter och blivit rekommenderad att sluta äta och dricka en del saker. Bland annat rabarber och must. Foto: NORA LOREKBert har fått tabletter och blivit rekommenderad att sluta äta och dricka en del saker. Bland annat rabarber och must. Foto: NORA LOREK
Bert har fått tabletter och blivit rekommenderad att sluta äta och dricka en del saker. Bland annat rabarber och must. Foto: NORA LOREK

Bert Karlsson akut till sjukhus: "Spydde blod"

Publicerad

Entreprenören och Skara-profilen Bert Karlsson fick i helgen åka akut ambulanstransport till sjukhus.

Under natten mellan lördag och söndag började 72-åringen kräkas stora mängder blod.

– Det bara forsade blod ur munnen, det var otäckt, säger Karlsson.

Företagsprofilen Bert Karlsson, 72, fick under natten mot söndagen hämtas med ambulans i sitt hem. Detta efter att han börjat kräkas blod.

– Jag kände att jag hade kväljningar så jag tvingade mig själv att kräkas för att få bort dem. Då kom det bara blod – och det var en hel del blod. Jag provande en gång till, med samma resultat, berättar Jokarjo-vd:n och fortsätter:

– Det var en otäck upplevelse, måste jag säga. Jag blev chockad. Och frugan tog det ännu mer allvarligt, hon var riktigt skärrad.

Måste sluta med must

Paret beslutade snabbt för att larma en ambulans.

– Vi tänkte att det kunde vara ett blödande magsår, och det är ju farligt.

Väl på plats på sjukhus så lades Skara-profilen in och undersöktes genom bland annat gastroskopi.

 

LÄS OCKSÅ: Bert lämnar Skara: "Det är ren förföljelse" 

 

– Det var för jävla jobbigt att få ner den där slangen, och den är ändå inte så tjock. Men den ska ju långt ner i halsen, berättar Bert Karlsson.

Enligt honom så konstaterade läkarna att han led av en inflammation i tarmen, orsakad av för mycket syra.

– Det var skönt att få veta vad det var. Jag har haft problem med syrorna ett tag och nu har jag fått riktiga tabletter för det. Så måste jag sluta äta en del saker. Bland annat rabarber och must, julmust och sånt. Det ska inte vara farligt det här. Det är behandlingsbart, så det var ju ett lättande besked att få.

Jobbade samma natt

Bert Karlsson tvekade aldrig att åka in till sjukhuset.

– Jag har en princip om att alltid åka till doktorn en gång för mycket än en gång för lite. Jag säger alltid till människor att åka in. Det finns ingenting att vänta på.

Kan det här ha orsakats av stress?

– Jag stressar visserligen en hel del, men inte så att det påverkar kroppen tror jag. Det har nog mer att göra med vad man stoppar i sig. Jag jobbade ju redan igen på natten där när jag hittade en bra grej. Det var en mountainbike-klubb i från Vänersborg som behövde ett nytt klubbhus. De kom redan på söndagen och tittade på det.

 

LÄS OCKSÅ: Storbedragare skrev in sig hos Bert Karlsson

 

Bert Karlsson fick lämna sjukhuset på söndagen. I vinter ska han åka in för en ny kontroll för att se om allt är i sin ordning igen.

– Om tre månader ska jag tillbaka och se hur det ser ut då. Men nu känner jag mig bra och jobbar för fullt igen.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER