Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bert Karlsson åker på turné – med Ebba Busch Thor

"Det kan nog bli väldigt bra", säger Bert Karlsson om planerna. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Bert Karlsson säger att en del av planen består i att han ska åka på turné i valrörelsen med KD:s partiledare Ebba Busch Thor. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Den tidigare Ny Demokrati-partiledaren Bert Karlsson gör politisk comeback – i Kristdemokraterna – och ska åka på turné med partiledaren Ebba Busch Thor. 

– Jag röstade på Kristdemokraterna i förra valet, säger Skaraprofilen, som i kväll medverkar i direktsändning i Expressens politikmagasin "Bara Politik"

För bara några veckor sedan berättade GT att Bert Karlsson hade planer på att engagera sig i det lokala partiet Skara framtid. 

Men de planerna har han nu lagt på is. Efter flera kontakter med Kristdemokraterna på riksplanet har den tidigare skivbolagsdirektören bestämt sig för att satsa på det partiet – något som P4 Skaraborg var först med att berätta i dag.

– Det kan nog bli väldigt bra. Vi ska berätta mer om detta nästa vecka, säger Bert Karlsson när Expressen talar med honom strax före klockan 16 på onsdagseftermiddagen. 

Han hävdar samtidigt att en del av planen består i att han ska åka på turné i valrörelsen med partiledaren Ebba Busch Thor. 

Ska göra intervjuer

Peter Kullgren, valledare för Kristdemokraterna, berättar att Bert Karlsson ska vara en del i partiets förvalsturné.

– Där kommer Bert att intervjua Ebba Busch Thor. Vi hoppas och tror att det blir annorlunda och intressanta intervjuer. Bert är ju en osedvanligt rak person, säger Kullgren.

Turnén startar i slutet av mars och kommer att pågå under våren på ett 20-tal orter. Det är ännu inte bestämt hur många av nedslagen Karlsson kommer att medverka i.

– Men klart är att vi startar i slutet av mars någonstans i Västra Götaland och då ska Bert vara med, säger Kullgren.

27 år efter Ny Demokrati

I februari 1991 – för 27 år sedan – bildade Bert Karlsson och Ian Wachtmeister Ny Demokrati och bara några månader senare fick partiet 6,7 procent i riksdagsvalet. 

Bert Karlsson satt i riksdagen för partiet under åren 1991-1994. Han har tidigare hävdat att hans politiska karriär kostade honom 200 miljoner kronor i uteblivna inkomster. 

I kvällens "Bara Politik" är Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson en av gästerna – och Bert Karlsson deltar live från Skara. 

Programmet sänds klockan 19.00 – och du ser det här

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!