"Det kan nog bli väldigt bra", säger Bert Karlsson om planerna. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES"Det kan nog bli väldigt bra", säger Bert Karlsson om planerna. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
"Det kan nog bli väldigt bra", säger Bert Karlsson om planerna. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
Bert Karlsson säger att en del av planen består i att han ska åka på turné i valrörelsen med KD:s partiledare Ebba Busch Thor. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSENBert Karlsson säger att en del av planen består i att han ska åka på turné i valrörelsen med KD:s partiledare Ebba Busch Thor. Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Bert Karlsson säger att en del av planen består i att han ska åka på turné i valrörelsen med KD:s partiledare Ebba Busch Thor.  Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN

Bert Karlsson åker på turné – med Ebba Busch Thor

Publicerad

Den tidigare Ny Demokrati-partiledaren Bert Karlsson gör politisk comeback – i Kristdemokraterna – och ska åka på turné med partiledaren Ebba Busch Thor. 

– Jag röstade på Kristdemokraterna i förra valet, säger Skaraprofilen, som i kväll medverkar i direktsändning i Expressens politikmagasin "Bara Politik"

För bara några veckor sedan berättade GT att Bert Karlsson hade planer på att engagera sig i det lokala partiet Skara framtid. 

Men de planerna har han nu lagt på is. Efter flera kontakter med Kristdemokraterna på riksplanet har den tidigare skivbolagsdirektören bestämt sig för att satsa på det partiet – något som P4 Skaraborg var först med att berätta i dag.

– Det kan nog bli väldigt bra. Vi ska berätta mer om detta nästa vecka, säger Bert Karlsson när Expressen talar med honom strax före klockan 16 på onsdagseftermiddagen. 

Han hävdar samtidigt att en del av planen består i att han ska åka på turné i valrörelsen med partiledaren Ebba Busch Thor. 

Ska göra intervjuer

Peter Kullgren, valledare för Kristdemokraterna, berättar att Bert Karlsson ska vara en del i partiets förvalsturné.

– Där kommer Bert att intervjua Ebba Busch Thor. Vi hoppas och tror att det blir annorlunda och intressanta intervjuer. Bert är ju en osedvanligt rak person, säger Kullgren.

Turnén startar i slutet av mars och kommer att pågå under våren på ett 20-tal orter. Det är ännu inte bestämt hur många av nedslagen Karlsson kommer att medverka i.

– Men klart är att vi startar i slutet av mars någonstans i Västra Götaland och då ska Bert vara med, säger Kullgren.

27 år efter Ny Demokrati

I februari 1991 – för 27 år sedan – bildade Bert Karlsson och Ian Wachtmeister Ny Demokrati och bara några månader senare fick partiet 6,7 procent i riksdagsvalet. 

Bert Karlsson satt i riksdagen för partiet under åren 1991-1994. Han har tidigare hävdat att hans politiska karriär kostade honom 200 miljoner kronor i uteblivna inkomster. 

I kvällens "Bara Politik" är Kristdemokraternas partisekreterare Acko Ankarberg Johansson en av gästerna – och Bert Karlsson deltar live från Skara. 

Programmet sänds klockan 19.00 – och du ser det här

 

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER