Bert fick nej från Ainbusk Singers

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Hade Ainbusk Singers tackat ja till Bert Karlsson istället för Benny Andersson hade det säkert låtit helt annorlunda om dem.
- Det var innan vi slog igenom han kontaktade oss, och Bert påstod att vi skulle ångra oss i resten av våra liv, berättar de.
Istället blev det som bekant Benny Andersson som bland annat bidrog med två av deras första och allra största hits "Jag mötte Lassie" och "Älska mig" - den sistnämnda är fortfarande en av landets mest populära bröllopssånger. Jubileumspremiär I går kom den gotländska gruppen till Göteborg för att slutrepa inför jubileums- föreställningen som har premiär på Lorensbergsteatern i kväll. - Även om vi firar att vi funnits i tjugo år vill vi inte bara komma med gamla slagdängor, utan bjuder på en hel del nytt dessutom, både i text- och musikväg, förklarar de. Efter två föreställningar i Göteborg drar de iväg på en landsomfattande turné. - Kul att börja i Göteborg. Josefin och jag har varit en gång på Lorensbergsteatern tidigare och föll direkt, säger Marie Nilsson. Turnén får för övrigt ett abrupt slut, eller i alla fall uppehåll i december eftersom Birgitta Jakobsson ska föda sitt andra barn den 25 december. Inte alltid lätt - Det är inte alltid lätt att kombinera artistlivet med att vara småbarnsmamma. Men samtidigt handlar vårt material ofta om just det, konstaterar Birgitta.
Lasse Råde
Lasse Råde

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER