Båt på väg att sjunka i hamn

Publicerad

En motorbåt håller på att sjunka i Trollhättan hamn.

– Det är inget polisiärt ärende men vi har fått information om detta. Det ska inte finnas några personer ombord, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman i region Väst.

Räddningstjänsten arbetar med att rädda båten med hjälp av länspumpar.

Den stora motorbåten ska vara på väg att sjunka, men räddningstjänst är på plats och försöker rädda båten.

– Det är en motorbåt som tar in vatten, styrkan är på plats från trollhättan, sa Peter Grönros, inre befäl vid räddningstjänsten i Norra älvsborg, till TTela. 

Tidningen uppger att det fanns uppgifter om människor ombord när larmet kom, men nu ska båten vara tom på människor.

Mer optimistiska

När vi når Grönros är läget bättre.

– Med hjälp av några riktigt bra länspumpar har vi lyckats få ut mycket vatten och vi är lite mer optimistiska om att kunna rädda båten nu, säger han klockan 12.56.

Det fanns från början uppgifter att det handlade om en mer än 30 meter lång båt.

– Det stämmer inte. Båten är cirka nio meter lång, men ligger förtöjd utanpå en stor båt som är cirka 30 meter lång, säger Grönros.

Runt klockan 14 stod det klart att båten hade räddats.

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER