Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man död när fiskebåt kapsejsade i ovädret

En båt kapsejsade i en sjö i Svenljunga kommun under söndagskvällen och ett massivt sökpådrag inleddes efter två försvunna personer.

Under natten hittades en av de två försvunna, en man i 30-årsåldern, och fördes till sjukhus. Men hans liv gick inte att rädda. Den andra, en man i 25-årsåldern, är alltjämt försvunnen.

Polisen har inlett en förundersökning om grov vårdslöshet i sjötrafik.

Larmet om en kapsejsad båt nådde SOS vid 19.30-tiden på söndagskvällen. 

– Vi är på plats och söker. Polisens helikopter fick vända på grund av blåsten och vi får inte upp vår drönare med värmekamera på grund av blåsten, berättade Fredrik Lovén vid räddningstjänsten Södra Älvsborg.

Enligt polisen ska de två personerna gett sig ut på sjön för att fiska.

– Vi har anträffat deras bil. Vi håller på med en sökinsats med räddningstjänsten, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Vädret försvårade sökinsatsen. 

Skulle fiska

– Det är ett svårt sökläge. Det är mörkt och blåser mycket, berättade Fredrik Lovén vid räddningstjänsten.

Under natten har en av de försvunna personerna, en man i 30-årsåldern, hittats och förts till sjukhus. 

– Han hittades stel och kall vid strandkanten av polisen och har förts med ambulans till sjukhus, säger Fredrik Lovén vid Södra Älvsborgs räddningstjänst, till TT.

På måndagsmorgonen uppger polisen att hans liv inte gick att rädda och att anhöriga har underrättats. 

Söker efter ung man

Den andre personen, en man i 25-årsåldern, saknas fortfarande. En stor sökinsats med polishelikopter, polisens hundförare, sjöpolis och polispatruller pågår under måndagen.

Enligt Borås Tidning avbröts sökinsatsen dock under måndagskvällen på grund av mörkret. Insatsen återupptas under tisdagen.

Polisen har inlett en förundersökning gällande grov vårdslöshet i sjötrafik. Polisen kommer att ta båten i beslag för teknisk undersökning.