Göteborgarnas nya bastu - på pålar i Göta älv med egen hamnutsikt. Foto: ÄLVSTRANDEN UTVECKLING
Göteborgarnas nya bastu - på pålar i Göta älv med egen hamnutsikt. Foto: ÄLVSTRANDEN UTVECKLING

Bastubadandet når nya höjder i Göteborg

Publicerad

Göteborgarna har en önskan att komma närmare vattnet.

Och vad är bättre då än en bastu byggd på pålar i Göta älv?

På onsdagen invigs göteborgarnas nya allmänna bastu i Frihamnen.

Arbetet med Jubileumsparken i Frihamnen är en del av Älvstaden där en ny innerstad på Hisingen kommer att växa fram. Tanken är att jubileumsåret 2021 ska runt 1 000 nya bostäder och 1 000 nya arbetsplatser vara på plats.

Redan nu finns en beach på plats och möjligheten att få bada i älven är på väg att uppfyllas. Kanske inte i älven just nu, men en allmän bastu står klar på onsdagen.

Stort intresse

– Vi har redan nu känt av ett stort intresse från allmänheten och de flesta av tiderna första veckorna är redan bokade, säger Jessica Segerlund, processledare på Älvstranden Utveckling.

Bastun är spektakulär där den tronar på några gamla dykdalber, där fartygen tidigare ankrades upp.

Bastun kommer att ha två omklädningsrum och en terrass och hela fastigheten består till största delen av återvunnet material. I omklädningsrummen är till exempel väggarna gjorde av cirka 12 000 återvunna glasflaskor.

Den nya bastun är gratis och bokas via internet och det finns tre bastutider, dam-, herr- eller vänbastu.

Senare i år beräknas det nya utomhusbadet stå klart vid Playan, göteborgarnas nya sandstrand.

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER