Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bassängbad alternativ när havet blir för kallt

Foto: Järeslätt Christer
MALMÖ. Sommar, sol och salta bad. Ja, om man är beredd att hoppa ner i ett fjortongradigt hav, kanske. Räddningen heter tempererade friluftsbad, men när regnet öser ner blir det svårare. Aq-va-kul öppnas för allmänheten först i september.

FAKTA

Alltid lagom temp för ett dopp
Här kan du bada i Malmö när havet är för kallt: Tempererade utomhusbad finns i Rosengård, Segevång och Lindängen. Bada inomhus kan man göra på Oxievångsbadet och Kockum Fritid.

Renoveringen av badhuset beräknas vara klar i slutet av sommaren. Nu ska äventyrsbadet klara av att drivas i tre till fem år till, men om det blir så länge visar sig när badutredningen lägger fram sitt förslag i slutet av året.

Äventyrsdelen rivs

Enligt Bo Sjöström, fritidsdirektör på Malmö stad, kommer äventyrsdelen sannolikt att rivas och kommunen kommer förmodligen inte driva äventyrsbad i framtiden.
- Jag antar att man tycker att det är för dyrt och att en aktör på marknaden ska ta över den uppgiften i stället, säger han.
När Aq-va-kul återöppnar kommer priserna att vara desamma men inga årskort kommer att säljas innan man vet vad badutredningens förslag innebär.
Under renoveringstiden har Lindängsbadet försetts med tält och fungerat som ersättningsbad.
- Det har inte fullt ut kunnat ersätta Aqvakul men det har täckt behovet för föreningar och skolsim, säger Bo Sjöström.

Oviss framtid

Men i budgeten för 2009 saknas sex miljoner kronor för att Lindängsbadet ska kunna fortsätta drivas som inomhusbad.
- Vad som händer med Malmös bad i framtiden vet vi inte säkert innan badutredningens förslag är färdigt i november eller december.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!