Hillevi. Buatjejen Hillevi Svensson, 34, tog hem högvinsten. På lördag gifter hon sig med den amerikanske miljardären David Saperstein. Foto: JONAS ARNESSON/Hallands Nyheter
Hillevi. Buatjejen Hillevi Svensson, 34, tog hem högvinsten. På lördag gifter hon sig med den amerikanske miljardären David Saperstein. Foto: JONAS ARNESSON/Hallands Nyheter

Barnflickan får sin mångmiljardär

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Mångmiljardären och Hallandstjejen träffades när hon jobbade som barnflicka hos honom.
Nu gifter sig 34-åriga Hillevi Svensson från Bua med dubbelt så gamle David Saperstein.
Ceremonin äger rum i Los Angeles på lördag.
Det är tidningen Hallands Nyheter som i går kom med det sensationella avslöjandet:
Amerikanske mångmiljardären David Saperstein, 67, gifter sig med Hillevi Svensson, 34, från Bua i Halland.

Uppmärksammad

Förhållandet blev känt för två år sedan, i samband med att Saperstein ansökte om skilsmässa från sin dåvarande fru.
Hans nya kärlek var Hillevi Svensson – som hade jobbat som barnflicka åt familjen Saperstein.
Kärlekshistorien uppmärksammades i medier i hela USA.
Enligt Hallands Nyheter äger ceremonin rum i Los Angeles på lördag. Flera av brudens vänner och släktingar ska redan vara på plats. Enligt en källa kommer ytterligare ett 15-tal personer att flyga över under veckan.

Kopia av Versailles

Däremot kommer bröllopet inte att äga rum i Sapersteins berömda Los Angeles-hus Fleur de Lys – en kopia på det franska slottet Versailles.
Saperstein fick betala dyrt för kärleken – exfrun Suzanne fick ögonstenen i skilsmässan och säljer nu egendomen för 125 miljoner dollar.
Det var när Hillevi flyttade till pappa Ove i Ventura för att studera för ett tiotal år sedan som Hillevi först träffade och började jobba som barnflicka hos Sapersteins.

Gift tidigare

År 2000 gifte sig Hillevi med svenskamerikanen Sebastian Riegert men äktenskapet höll inte.
Därefter träffade hon en ny kille hemma i Bua.
Det höll i två år.
En månad före Sapersteins skilsmässa tog förhållandet med den svenske pojkvännen slut.
Nu är skilsmässan klar – och barnflickan får sin miljardär.
Dan Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER