Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Barnens SOS-samtal: "Är hos pedofil"

Kvinnan lockade med biljetter till datorspelsfestivalen Dreamhack.Foto: Daniel Malmberg/All Over Press
Efter att en av pojkarna ringt 112 väcks nu åtal mot kvinnan.Foto: Alex Ljungdahl / EXPRESSEN

Jönköpingskvinnan i 40-årsåldern lockade småpojkar med biljetter till datorspelsfestivalen Dreamhack – men tvingade i stället till sig sex, enligt pojkarna.

En av dem slog själv larm inifrån kvinnans lägenhet.

– Jag och min kompis är hemma hos en pedofil, sa pojken i sitt 112-samtal.

Samma pojke spelade in ljud från mötet i kvinnans lägenhet. Inspelningen ingår nu i bevisningen mot kvinnan.

Den misstänkta pedofilhärvan avslöjades i slutat av maj i år. En minderårig pojke ringde polis och berättade att han och hans jämnårige kompis åkt hem till en kvinna som via nätet lovat dem Dreamhack-biljetter.

När pojkarna kom hem till kvinnan i 40-årsåldern ska hon ha plockat fram sexleksaker i stället för festivalbiljetter. Sedan, menar åklagaren, tvingade hon sig till samlag med den ene pojken och sexuellt utnyttjade den andre.

En av pojkarna spelade in ljud med sin mobiltelefon vid tillfället. I inspelningen hörs kvinnan bland annat fråga pojkarna om de har med sig kondomer.

– Jag tycker det är så fint med småpojkar, ska kvinnan ha sagt enligt en av pojkarna.

Kvinnan: "Har ni spelat in?"

I ljudinspelningen frågar en av pojkarna "hur länge hon varit så här" och syftar på hur länge hon varit sexuellt attraherad av barn.

– Tjugo år kanske, svarar kvinnan.

Inspelningen avslutas med att kvinnan säger:

– Har ni spelat in?

Pojkarna berättar i förhör att de aldrig fick några Dreamhack-biljetter. När en av dem ringde polis ska kvinnan ha blivit aggressiv.

– Jag var fett rädd, säger den pojke som ringde 112.

Efter larmsamtalet greps kvinnan. Under utredningens gång har polis fattat misstankar om att kvinnan förgripit sig på en av pojkarna även vid tidigare tillfällen.

Åtalet som väcktes på onsdagen gäller två fall av våldtäkt mot barn och ett fall av sexuellt övergrepp mot barn. Alla tre åtalspunkter handlar om samma pojke.

Åklagaren: "Har undersökt datorer..."

Gällande den andra pojken som befann sig i kvinnans lägenhet kan åklagaren inte styrka att Jönköpingskvinnan kände till att han var minderårig.

 

LÄS OCKSÅ: Man misstänks för 36 fall av våldtäkt mot barn

 

Kvinnan erkänner att hon haft sex med en minderårig men menar att det skett på frivillig basis.

GT har sökt Jönköpingskvinnans advokat, som är på semester.

Enligt kammaråklagare Jessica Andersson finns inget som tyder på att Jönköpingskvinnan förgripit sig på ytterligare barn.

– Vi har undersökt datorer och mobiltelefoner utan att hitta något som tyder på det, säger hon.