Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Barnens grönsaker stulna i Botaniska: ”Skäms på er”

Här är fler av dagens inrikes-toppnyheter.
En vecka innan det var dags för barnen att skörda vad de sått i Botaniska trädgården i Göteborg har någon eller några tagit alla grönsaker. Foto: Botaniska trädgården/Facebook

En vecka innan det var dags för barnen att skörda vad de sått i Botaniska trädgården i Göteborg har någon eller några tagit alla grönsaker.

”Vi vill sprida glädje och skönhet på denna sida men när alla pumpor stulits i barnens skolträdgård tillsammans med alla morötter, purjolökar etc som barnen så länge väntat på att få skörda då vill man bara gråta. Skäms på er som gjort det” skriver Botaniska på Facebook. 

Under våren planterade barnen från lågstadiet bland annat purjolök, potatis och morötter, skriver GP.

– Det är klasser från två lågstadieskolor och en särskola. Nu senast har vi haft två grupper med elever som sitter i rullstol med särskilda utmaningar där man får pyssla lite extra för att få det att fungera. Barnen tycker att det är jättespännande att de själva har sått, skött och skördat något själva, säger Kennert Danielsson, trädgårdslärare på Botaniska trädgården till tidningen.

Nu när hösten är här är det dags att skörda – men under helgen upptäcktes det att det fanns väldigt lite kvar. Någon eller några har stulit grönsakerna. 

https://www.facebook.com/goteborgs.botaniska.tradgard/photos/a.10150105379795093/10162584693850093/?type=3&theater

Har hänt tidigare 

Vilket inte var den första gången något liknande. Redan förra året försvann en del morötter från barnens skolträdgård. 

”Vi vill sprida glädje och skönhet på denna sida men när alla pumpor stulits i barnens skolträdgård tillsammans med alla morötter, purjolökar etc som barnen så länge väntat på att få skörda då vill man bara gråta. Skäms på er som gjort det!” skriver Botaniska själva på sin Facebook-sida.

– Rädisor och pumpor kostar ungefär 10 kronor per kilo. Lyckan som barnen känner när de själva får dra upp något som de själva har sått och fått se växa, det kan vi inte ersätta. Det är en besvikelse för såväl barn som vuxna när ett sådant här projekt inte lyckas för att människor saboterar, säger Kennert Danielsson till GP.