Barnen såg sin mamma mördas

Tekniker på platsen letade efter bevis nedanför balkongen efter mordet på den 32-åriga kvinnan. Hennes 40-årige sambo greps i natt misstänkt för dådet som ska ha skett framför ögonen på de tre andra familjemedlemmarna.
Foto: Roger Lundsten/BLR-fotograferna

ALINGSÅS. Grannarna hörde ett våldsamt bråk i lägen­heten.

Därinne pågick ett dödsdrama med barn som vittnen.

En 40-årig man greps senare misstänkt för mord ­alternativt dråp på sin 32-åriga hustru.

Mannen och tre andra familjemedlemmar vårdas nu på sjukhus.

Larmet kom till polisen vid 16.15-tiden på söndagseftermiddagen. Enligt uppgift till GT var det en av de anhöriga som med hjälp av en granne lyckades slå larm till polisen.

Dådet skedde i parets gemensamma lägenhet i centrala Alingsås. Polisen betecknar det som ett familjedrama.

När den första polispatrullen anlände till platsen möttes de av en blodig trappuppgång.

- Polisen har gripit mannen i familjen och han misstänks för mord, säger Johan Ljung, biträdande vakthavande befäl hos polisen i Västra Götaland.

Avled av skadorna

Fyra ambulanser kallades till platsen och flera personer fördes till sjukhus. Men för den 32-åriga kvinnan var det för sent, hennes liv gick inte att rädda. Hon avled av skadorna som den 40-årige maken misstänks ha tillfogat henne.

Polisen ska även ha hämtat en ung manlig familjemedlem från en idrottsträning i Alingsås och då berättat om den dramatiska händelsen, uppger en källa.

Gärningsmannen skadad

Förutom den mördade kvinnan skadades tre andra familjemedlemmar i samband med bråket, två tonårsbarn och en släkting till familjen. Även den misstänkte gärningsmannen uppges vara skadad.

Enligt polisen i Västra Götaland har den misstänkte gärningsmannen skadat sig själv.

– Det finns ingen misstänkt gentemot honom. Det är skador som han har tillfogat sig själv, säger Thomas Fuxborg, polisens talesman för Västra Götaland till Expressen.se.

Den gripne mannen vårdas nu på Alingsås sjukhus tillsammans med familjemedlemmarna. Polisen har inte kunnat uppge vilka skador personerna har. Minst en av familjemedlemmarna har opererats under natten, enligt polisen i Alingsås. Släktingen till familjen kunde lämna sjukhuset under måndagen.

Mannen bevakas av polis på sjukhuset. Normalt ska en gripen person förhöras inom sex timmar, och därefter måste en åklagare fatta beslut om att anhålla eller släppa den misstänkte. Mannen var vid lunchtid på måndagen fortfarande inte hörd eller anhållen.

– Han kommer att höras så fort det är möjligt att höra honom. Han är under sjukhusvård, så vi har inte kunnat höra honom helt enkelt, säger Thomas Fuxborg.

Polisen spärrade under kvällen av ett stort område på innergården nedanför parets balkong och lägenhet i Alingsås.

Misstänkt vapen: Mejsel

I ljuset av ficklampor och i skenet av belysningen från en julgran, som var placerad på innergården, sökte polisen av gårdsplanen i jakt efter bevismaterial eller ett mordvapen.

Vilken typ av vapen mannen använt är inte bekräftat men det finns uppgifter om att det kan vara en kniv, skruvmejsel eller annat stickvapen.

Polisens tekniker sökte även igenom trappuppgången och parets lägenhet.

"Känner mig inte trygg"

Området i Alingsås som dramat utspelade sig i betecknas som lugnt. Även den drabbade familjen beskrivs som skötsam och polisen har inte haft några ärenden dit tidigare.

Men efter dådet är flera grannar upprörda och rädda.

- Jag känner mig inte trygg här längre. Det är kusligt, säger en granne anonymt till GT.

Länskrimi­nalen håller nu i utredningen. Enligt polisen i Västra Götaland kommer en teknisk undersökning av lägenheten att påbörjas under dagen.  Motivet bakom brottet är fortfarande oklart.