Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Barn skapade skräck – hotade med leksaksvapen

En pojke i tioårsåldern i Borås skapade stor rädsla bland andra barn och ungdomar genom att hota med vad som visade sig vara leksaksvapen.

– Det är beklagligt att barn i den åldern använder metoder som man kan härleda till det här med gängkriminalitet, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.

Klockan 16.41 på fredagen larmades polisen om en ung pojke som visat upp ett vapen på Norrmalm i Borås.

Det var flera barn och ungdomar som såg vapnet och som blev mycket rädda.

När polisen kom till platsen pekade vittnen ut två pojkar som båda är i tioårsåldern. Vapnet visade sig vara en leksakspistol och pojkarna hade även två knivar med sig.

– Det här är bara att beklaga. De är i tioårsåldern. Det är beklagligt att barn i den åldern använder metoder som man kan härleda till det här med gängkriminalitet. Det är ju sådant beteende vi är vana vid att höra talas om, och om så unga pojkar anammar det är det illa, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region väst.

Polisen körde hem barnen till föräldrarna.

– Vi kommer att dokumentera det som hänt och möjligen tas en kontakt med sociala myndigheter. Det är oklart vad som görs i det här fallet.