Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

MobilTabletDator
Premium:

Barn- och tvångsarbetare på lågprisvaruhusens fabriker

,

En del av de svenska lågprisjättarna har trots pandemin kunnat skryta med sina största vinster hittills. 

Några talar om ”socialt ansvar” – men bakom den fasaden hittar vi en rad larm om villkoren för människorna bakom varorna på svenska butikshyllor. 

Vi kan nu avslöja de interna rapporterna om barnarbete, tvångsarbetare, undermåliga löner och utbredda hälsoproblem på de kinesiska fabrikerna.

– De offrar sitt blod och svett i fabrikerna för företagens vinster, säger Nijat Turghun, vars familj drabbats av förtrycket mot folkgruppen uigurer i Kina.

Är du redan prenumerant, logga in för att läsa.

Expressen Premium

Läs Premium gratis i en vecka

Få tillgång till hela Expressens digitala värld. Alla läsare kan använda den fria provperioden en gång. Därefter är priset 89 kr/mån. Digital tillsvidareprenumeration. Ingen bindningstid – säg upp när du vill.

Allt detta ingår:

• Expressen.se och Expressen–appen – obegränsad tillgång till alla artiklar

• E-tidning och korsord alla dagar

• Alla artiklar på skonahem.se, halsoliv.se, levaochbo.se, teknikensvarld.se, mama.nu, alltomresor.se, amelia.se och alltommat.se

• Dela din prenumeration med upp till 3 personer

Genom att klicka på “STARTA PREMIUM” godkänner du Bonnier News AB:s (org.nr. 559080-0917) prenumerationsvillkor för Expressen Premium och bekräftar att du tagit del av personuppgiftspolicy. Av tekniska skäl kan ett belopp på 1 kr komma att reserveras på ditt konto, men betalas tillbaka inom kort.