Barn fört till sjukhus efter smitningsolycka

Publicerad

Polisen i Göteborg har gripit en misstänkt smitare som har kört på en bil med ett litet barn i.

Barnet har förts i ambulans till sjukhus.

Polisen larmades om smitningsolyckan vid 17.30-tiden på onsdagen.

Inne på ett parkeringsområde i Eriksberg i Göteborg hade då en bilist kör på en annan bil.

I den påkörda bilen färdades enligt polisen ett barn som beskrivs som "minderårigt barn".

Barnet har nu körts i ambulans till sjukhus med lindriga skador tillsammans med sin mamma.

Spårades via nummerplåt

Kort efter olyckan hittade polisen en bil med krockskador i fronten inte långt från olyckplasten.

Bilen saknade en nummerplåt som enligt polisen har anträffats vid olycksplatsen.

Genom nummerplåtarna kunde polisen spåra den misstänkte gärningsmannen som anträffatdes i sin bostad. Mannen är nu inhämtad till förhör.

Mannen misstänks för vårdslöshet i trafik och avvikande från olycksplats. Polisen ska också kontrollera om mannen har varit påverkad av alkohol eller droger när han körde på bilen som barnet färdades i.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER