Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bara en förälder tillåten på neonatalavdelningen

Regionerna sänker kraven på vårdpersonalens skyddsutrustning.
Från och med måndag får bara en förälder vistas med sitt för tidigt födda barn på neonatalavdelningen.Foto: CHRISTINE OLSSON/TT
Anledningen är att sjukhuset vill minska risken för spridning av coronaviruset.Foto: ANNA SVANBERG

Från och med måndag får bara en förälder vistas med sitt för tidigt födda barn på neonatalavdelningen på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus.

Anledningen är att sjukhuset vill minska risken för spridning av coronaviruset.

Det rapporterar P4 Göteborg.

Sedan tidigare har Sahlgrenska bestämt att den födandes partner bara får medverka på förlossningen för att sedan åka hem medan den födande och barnet stannar kvar på BB-avdelningen.

Och nu kommer alltså nya direktiv. Denna gång gäller dem neonatalavdelningen, avdelningen där för tidigt födda barn eller barn med sjukdomar eller andra besvär vistas.

Bara en förälder tillåten

Från och med morgondagen, måndag, får bara en förälder/partner vistas på avdelningen tillsammans med barnet, rapporterar P4 Göteborg. 

Även andra inskränkningar har skett. Det är bara den gravida kvinnan som får gå på ultraljuden fortsättningsvis. Anhöriga får inte heller vistas i väntrummen när besök pågår, har förlossningen på Östra sjukhuset tidigare kommunicerat.

Björn Olsen om riskerna för en smittspridning bland landets läkare.