Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bandidos-män kan ha utfört miljonstölder

Här är polisens bilder på två av de misstänkta strax efter gripandet 29 oktober.
Foto: Polisen

GÖTEBORG. Tre män med anknytning till Bandidos i Göteborg har åtalats misstänkta för omfattande butiksstölder.

Vid inbrottet mot butiken Millami i Fiskebäck stals bland annat exklusiva jackor värda en miljon kronor och vid stölden mot butiken Mada på Nordenskiöldsgatan stals för värden av drygt 400 000 kronor.

En av de misstänkta förekommer i en pågående mordutredning i Göteborg, en annan dömdes för bombdådet på Vasaplatsen 2006.

– Jag hävdar att samtliga tre deltog i stölden på Nordenskiöldsgatan, säger kammaråklagare Linda Wiking till GT.

– En av de tre anser jag dessutom knuten till stölden från Millami. Han hade glaskross i sin skosula som jag påstår kommer från den stölden.

Har ni hittat några av de stulna exklusiva jackorna från Millami?

– Ja, två stycken, vi fick tips om att en kvinna hade två sådana jackor. Det visade sig sant. Hon hävdar att hon fått jackorna av den för stölden misstänkte mannen.

Göteborgspolisen har länge misstänkt att de omfattande klädstölder som drabbat butiker i Göteborgsområdet under hösten utförts av några av de etablerade kriminella gängen i stan.

Greps timmar efter stölden

Tjuvarna har inriktat sig på exklusiva märken.

De tre män som nu åtalats och sitter häktade misstänkta för de grova stölderna har alla anknytning till Bandidos i Göteborg.

En 29-årig man skriven i Angered var bland annat med och dömdes även för det mycket uppmärksammade bombdådet på Vasaplatsen 2006 då även Bandidos president Mehdi Seyyed dömdes till sju års fängelse som han fortfarande avtjänar.

En 18-årig man skriven i Västra Frölunda är misstänkt i mordutredningen vid Grevegårdsvägen i Tynnered i sommras då en ung man sköts till döds när han satt i en bil.

En 19-årig man skriven i Västra Frölunda är också känd av polisen sedan tidigare.

Samtliga tre är misstänkta för stölden mot Mada. Enbart 19-åringen mot Millami.

De tre greps bara några timmar efter stölden på Nordenskiöldsgatan

Samtliga tre män nekar till anklagelserna.

Rättegången i Göteborgs tingsrätt inleds den 30 december.