Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Baddräktskungen kastas ut från lägenheten: ”Felaktigt”

Panos Papadopoulos blir av med hyreslägenheten i Linnéstaden. Hyresvärd och hyresnämnd menar att han har olovligen hyrt ut den i andra hand.
Foto: EERO HANNUKAINEN/TT / IBL
Panos Papadopoulos, grundare av baddräktsföretaget Panos Emporio, har vräkts från sin lägenhet i Göteborg.
Foto: JULIA DANSARIE

Baddräktskungen Panos Papadopoulos kastas ut från sin hyreslägenhet i Linnéstaden i Göteborg.

Hyresnämnden har beslutat att modeskaparen omedelbart måste lämna bostaden – eftersom han har ett annat permanentboende i en bostadsrätt och olovligen hyrt ut i andra hand.

– Jag håller inte med dem. Beslutet är felaktigt. Jag får se om jag ska överklaga, säger Panos Papadopoulos.

Entreprenören Panos Papadopoulos, 62, grundade baddräktsmärket Panos Emporio i Mölndal 1986, och arbetar fortsatt med märket efter att han sålde till norska Syversen förra året.

Panos Papadopoulos är skriven i en lägenhet i Linnéstaden i Göteborg och i våras hamnade han i konflikt med sin hyresvärd.

Hyresvärden hävdade att baddräktskungen hyrde ut fyrarummaren i andra hand utan lov, och att han i själva verket bodde permanent i en bostadsrättslägenhet på en annan adress i centrala Göteborg.

Detta uppdagades i samband med att Panos Papadopoulos ansökte om lägenhetsbyte.

Högljudda fester

I mars blev han uppsagd som hyresgäst. Som skäl angavs även att det vid ”upprepade tillfällen” varit störningar från lägenheten i form av högljudda fester.

Själv sa Panos Papadopoulos att han visst hade sin permanenta bostad i lägenheten och att han inte hyrt ut den, utan att det handlade om en vän som var inneboende hos honom.

Panos Papadopoulos är känd för baddräktsmärket Panos Emporio som grundades i Mölndal 1986.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Han tog ärendet vidare till hyres- och arrendenämnden som nu har bifallit hyresvärdens begäran om att hyresavtalet ska upphöra.

Nämnden har beslutat att Panos Papadopoulos ”genast” måste flytta från lägenheten. Annars blir det avhysning, vräkning, vilket innebär att bostaden töms på hyresgästens egendom som magasineras.

Panos: ”Beslutet är felaktigt”

– Jag håller inte med om beslutet. Det är felaktigt. Jag har rätt att överklaga och jag ska vänta några dagar och fundera på om jag ska göra det, säger Panos Papadopoulos.

Som bakgrund till nämndens beslut finns bland annat vittnesmål från Papadopoulos grannar. De har berättat om ”gap, skrik, fester, klamp och duns” från bostaden.

Panos Papadopoulos startade Panos Emporio i Mölndal.
Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Panos Papadopoulos medger att de vid ett par tillfällen tittat på Champions League när ett grekiskt lag gjort succé, som han själv kallar det, och att det då inte var konstigt om någon granne hade hört dem.

– De här lägenheterna är ganska lyhörda. Bor folk i lägenheten är det klart att det blir ljud. Det konstiga är att ingen har påtalat för mig att det varit störningar från lägenheten. Ingen har mejlat eller ringt, säger han.

Papadopoulos är känd för sitt stora fotbollsintresse och sponsrade det förra allsvenska laget Ljungskile SK som under åren 1997–2002 hette Panos Ljungskile. 

Upprepade störningar

Enligt grannarnas uppgifter ska det ha förkommit oljud från lägenheten upprepade gånger under en längre tid.

Grannar har också berättat att personer som befunnit sig i lägenheten sagt att de hyrt bostaden genom Airbnb.

Hyresnämnden skriver i sitt beslut att bedömningen är att ”det har förekommit andrahandsupplåtelser av prövningslägen som innebär att hyresavtalet är förverkat. Hyresnämnden finner även att hyresrätten ska anses förverkad på grund av störningar. Störningarna har förekommit i sådan utsträckning att de sammantaget är att klassificera som särskilt allvarliga.”


LÄS MER: Så mycket tjänar de rikaste – i Göteborgs lyxområde (PREMIUM)


LÄS MER: Mary Kay-familjens liv i lyx: ”Vi är stolta” (PREMIUM)


LÄS MER: Svenskarna som drar in miljarder på guld (PREMIUM) 


Di Bostad

Di Bostad – Skanska: Efterfrågan på klimatsmarta bostäder ökar