Axel Hagström fotade en flock gäss som flög i mönster – som en fredsduva. Foto: Axel HagströmAxel Hagström fotade en flock gäss som flög i mönster – som en fredsduva. Foto: Axel Hagström
Axel Hagström fotade en flock gäss som flög i mönster – som en fredsduva. Foto: Axel Hagström
Axel Hagström Foto: PrivatAxel Hagström Foto: Privat
Axel Hagström Foto: Privat

Axel fotade fåglarnas mäktiga formation

Publicerad

Som en himmelsk gest.

När hobbyfotografen Axel Hagström, 32, vände kameran mot gässen i skyn flög de i en ovanlig formation – som en fredsduva.

– Jag kände att det kunde vara ett tecken från ovan, säger han.

Axel Hagström från Lysekil besökte naturreservatet Ramsvikslandet i Sotenäs för att fotografera fåglar den 19 mars. Han såg en flock fåglar på håll och parkerade bilen.

– Jag såg inte vad det var för sorts fåglar först, men efter ett tag kom de närmare och närmare. De var många. Jag tog en serie bilder och när de kom i höjd med mig ändrade de formation, säger han.

Ovanligt mönster

Direkt såg han att det var gäss som flög i ett ovanligt mönster.

– Formationen såg ut som en fågel. I ungefär 20 sekunder flög de så, sedan ändrade de sig och flög som de brukar, säger han och fortsätter:

– Det hela påminde om en fredsduva.

Upplevelsen är speciell för Axel Hagström och han fick ge den några dagar för att sjunka in ordentligt.

– Det har varit så mycket hemskheter den senaste tiden, och jag kände att det kunde vara ett tecken från ovan.

Reaktioner på bilden

Han är en van fotograf och är ofta ute i naturen för att fotografera. Sina bilder lägger han ut på Facebook.

En del har reagerat på bilden och anser att den är redigerad till att se ut som en fredsduva. Men det förnekar Axel Hagström bestämt att den skulle vara.

– Jag filmade flocken samtidigt som jag tog bilderna under de 20 sekunder som gässen flög i formation. Fotona finns också i raw-format för den som vill se, det går inte att manipulera, säger han.

Joakim Magnå
Joakim Magnå

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER