Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avstå internet – och campa billigare

Hindås Marina Outdoor och Camping Village annonserar just nu ett unikt erbjudande.
Foto: Mattias Bergström/Fågelperspektiv.sePrivat
Campingen erbjuder rejäl rabatt till alla som är villiga att avstå internet fullständigt under sin vistelse på campingen.
Foto: Privat
Lasse Walker tycker att wifi-jakten på semestern har gått över styr.
Foto: Privat

Här är campingen i Hindås där du får rejäl rabatt – om du dumpar telefonen, surfplattan och datorn i receptionen.

– Det skär i hjärtat att se hur alla ungar sitter lutade över sina telefoner och paddor, säger Lasse Walkler, ägare av Hindås Marina Outdoor och Camping Village.

Wifi-jakten under semestern har gått över styr. Det tycker Lasse Walkler, 53, som driver Hindås Marina Outdoor och Camping Village i Hindås. Av den anledningen väljer han nu att erbjuda ett rabatterat pris till alla som är villiga att avstå internet helt under sin vistelse på campingen.

– Vi erbjuder alltså 20 procents rabatt till alla som lämnar in sina datorer, paddor och smartphones i receptionen under vistelsen. Där förseglas de i en platspåse och återlämnas vid avresa, säger Lasse Walkler.

Tilltaget är inspirerat av restaurangen Cava 42 i Karlstad – som hissar upp gästernas mobiler i taket under restaurangbesöket.

"Sitter med sina gamnackar"

– Man ser ju alla ungar som sitter här på campingen – de har semester men sitter ändå med sina gamnackar lutade över sina prylar. Det är sorgligt att se. De befinner sig på en vacker plats med massa möjligheter till aktiviteter, men de utnyttjar det inte. Det skär i hjärtat, säger Walkler.

Hans förhoppning är att konceptet ska hjälpa gästerna att uppnå en mer avkopplande semester – och ser det samtidigt som en liten utmaning.

– Hur långt är de beredda att gå för att behålla sina paddor och telefoner? Jag vill få till en liten tankeställare, vad håller vi på med egentligen? Det är prylberoendet är så väldigt påfallande. På fem nätter blir det ju en natt gratis, det borde det väl ändå vara värt? Upp till bevis, säger Lasse Walkler.