Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: Strippor i kommunens lokaler

Festerna med strippor från porrklubben Chat Noir har pågått ända sedan 2011
Foto: Robin Aron

GÖTEBORG. Stripporna som dansade på lyxhotellets fest i Göteborg har upprört en rad ledande politiker.

Men festerna med strippor från porrklubben Chat Noir har pågått ända sedan 2011.

Nu kan GT avslöja att strippor även varit bjudna på fester i lokalen Brew house i somras – som Göteborgsregionens bolag för näringslivsutveckling äger och finansierar.

Avslöjandet om att strippor från porrklubben Chat Noir dansat halvnakna – i vissa fall enbart iklädda täckande tejp – på ett arrangemang hos Clarion hotel Post har väckt ilska hos den politiska majoriteten i Göteborg.

– De här kvinnorna har varit där för någon annans skull, man har köpt deras tid och arbetskraft för att vara männen till lags, sa Thaher Pelaseyed, Vänsterpartiets ordförande i Göteborg, till GT efter att ha sett bilderna.

Kommunalrådet och socialdemokraternas ordförande i Göteborg, Anna Johansson (S), instämde.

– Det är omdömeslöst, sa hon till GT på tisdagen.

Pågått sedan 2011

Samtidigt var Bengt Arne Reinholdson (S), ordförande för sociala resursnämnden, den politiska nämnd med ansvarsområdet översyn av krogverksamheterna i Göteborgs stad – både besviken och ilsken.

– De hittade på sådana här arrangemang och det var inte alls vad som var planerat när vi tog det här beslutet, säger Reinholdson till GT om att festen med stripporna fick tillstånd från Göteborgs stad.

Men nu kan GT avslöja att festerna pågått sedan 2011 – något som varit vida känt i Göteborgs krogvärld.

Dessutom har de pågått på minst tre krogar, där det finns bildbevis på strippklubben Chat Noirs egna hemsidor och bloggar. Samma arrangör, Port du Soleil, har systematiskt bjudit in strippor från Char Noir till sina nattklubbsarrangemang runtom i Göteborg.

"Ingenting vi vill visa upp"

Dessutom har det skett på Posthotellet.

För 36 veckor sedan arrangerades eventet "Winter Soleil" på hotell Clarion Post och även då var strippor från Chat Noir inbjudna och dansade halvnakna på scenen.

– Jag fick reda på detta i dag, sa Bengt Arne Reinholdson till GT på tisdagskvällen.

– Det här är ingenting vi vill visa upp för göteborgarna, att det här förekommer på våra krogar.

I somras fortsatte arrangemanget när Port du Soleil öppnade sommarklubb på Brew house i Gårda.

Även då kom stripporna från Chat Noir som underhållning till nattklubbskvällar, ofta halvnakna och skröt öppet om det på internet. På strippklubbens bildblogg finns spår från otaliga festkvällar i Port du Soleils regi.

Nakenfokus

Konsert-, kultur- och krogscenen Brew house startades på initiativ av Business Region Göteborg (BRG), som är Göteborgsregionens bolag för näringslivsutveckling. På sin hemsida beskrivs uppdraget för verksamheten så här:

"Hösten 2000 gav styrelsen för BRG projektet ”Kultur- och medieproduktion” i uppdrag att sätta musik i fokus, och resultatet är kulturklustret Brewhouse."

Men det blev även fokus på naket.

Bland annat fick nattklubbskonceptet Port du Soleil som tidigare arrangerat sommarklubbar på Kajskjul 8 köra populära sommarklubbar i de BRG-finansierade lokalerna. Men att strippor var del av underhållningen säger både sociala resursnämndens ordförande och hans chef att de inte känt till.

"Kan inte lova kommentar"

Hans chef är dessutom ordförande i Business region Göteborg: Anneli Hulthén, ordförande i kommunstyrelsen och Göteborgs mäktigaste kvinna.

Men hon avböjer att kommentera.

– Alla frågor gällande detta hänvisar vi till Bengt Arne Reinholdson, säger Anneli Hulthéns pressekreterare Carin Malmberg.

Även om vi har nya uppgifter? 

– Då får vi ta ställning till dem när de framkommer.

Om jag berättar att vi har bildbevis på att strippfesterna förekommit sedan 2011 och att arrangören bedrivit sin verksamhet i lokaler som Business region Göteborg, där Hulthén är ordförande, finansierar och står bakom?

– Oj, ja det var ny information för mig. Jag ska prata med henne. Men jag kan inte lova en kommentar, säger Anneli Hulthéns pressekreterare Carin Malmberg.

En timme senare kommer besked per SMS: "Hej. Jag ringer dig i morgon. Vänligen Carin Malmberg".

Har informerat tjänstemän

Och Bengt Arne Reinholdson säger att han informerat sina tjänstemän på sociala resursförvaltningen om att strippfesterna pågått sedan 2011, efter att han fått informationen från journalister på tisdagen.

Har ni fått några reaktioner från Business region Göteborg om de här festerna, då samma nattklubbsarrangör haft sina event i deras lokaler nu i sommar?

– Nej, nej det har vi inte, säger Bengt Arne Reinholdson.

GT har sökt ansvariga för Port du Soleil utan framgång.