Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar: Papaioannou och Wannholt anmäls

Theo Papaioannou har polisanmälts av en privatperson – för bestickning. Då skyller han på Johan Nyhus. "Det är omdömeslöst av honom att göra en sandlådegrej av detta", säger han till GT.
Foto: Robin Aron
Även Martin Wannholt (M) har polisanmälts, för mutbrott.
Foto: Jonas Tobin
Efter att Johan Nyhus polisanmälts sa han till GT att någon även borde anmäla Theo Papaioannou efter kuppen tillsammans med Martin Wannholt. "Jag tycker att man ska anmäla det som hände i kommunfullmäktige förra gången. Att Vägvalet köpte Martin Wannholt."
Foto: Anders Ylander

Först blev S-pampen Johan Nyhus polisanmäld av advokaten Hans-Elof Olsson och polisen.

Nu kan GT avslöja att även Theo Papaioannou (Vv) och Martin Wannholt (M) blivit polisanmälda av en privatperson – för givande av muta och mutbrott.

– Jag tycker det är fruktansvärt omdömeslöst av Johan Nyhus att gå ut och uppmana till att anmäla mig, säger Theo Papaioannou.

I dag kunde GT avslöja att Johan Nyhus polisanmäls – inte bara av advokaten Hans Elof Olsson – utan även av polisen. Detta på grund av att han erbjöd Theo Papaioannou en tjänst i överförmyndarnämnden, i motprestation att Vägvalets partiledare skulle rösta för den rödgröna budgeten i Göteborg.

När GT konfronterade S-pampen efter polisanmälan, sa han att någon även borde anmäla Theo Papaioannou efter kuppen tillsammans med Martin Wannholt.

– Jag tycker att man ska anmäla det som hände i kommunfullmäktige förra gången. Att Vägvalet köpte Martin Wannholt, sa Johan Nyhus i GT-tv och syftade på Papaioannous och Wannholts kupp.

Papaioannou och Wannholt anmäls

– Martin Wannholt fick en kommunalrådspost som han tjänade lika mycket på, sa Nyhus också och menade att han inte kommer att anmäla någon.

– Men jag kan uppmana andra att göra det.

Och nu har både Papaioannou och Wannholt anmälts av en privatperson – Papaioannou för givande av muta och Wannholt för att ha tagit emot muta. Theo Papaioannou säger då så här till GT:

– Jag tycker det är fruktansvärt omdömeslöst av Johan Nyhus att gå ut och uppmana till att anmäla mig. Han blandar äpplen och päron här, det som vi har gjort finns stöd för i kommunlagen, man besätter alltid kommunstyrelser, vi har en politisk agenda. Vi har gjort allting by the book.

"Ser det som desperation"

Theo Papaioannou inte speciellt orolig över anmälan.

– Helt plötsligt försöker Nyhus göra det till att det jag och Martin Wannholt gjort är en bestickning. Jag är inte speciellt bekymrad över polisanmälan.

Theo Papaioannou kallar Johan Nyhus uppmaning att anmäla för "sandlådenivå".

– Nyhus uppmanade allmänheten flera gånger att polisanmäla mig. Det är omdömeslöst av honom att göra en sandlådegrej av detta. Jag har inte polisanmält någon, jag har bara lyft fram hur det går till ur ett moralist och etiskt perspektiv. Det är skillnad på att erbjuda en tjänst som handlar om att köpa sig en majoritet utan att vi får gehör för vår politik, säger Papaioannou till GT.

Men har du gjort något fel?

– Nej. Det har jag inte. Vi får se vad polisen gör för bedömning, men jag är som sagt inte bekymrad. Jag ser det som desperation från Johan Nyhus sida att han vill polisanmäla eftersom han själv blev polisanmäld.

GT söker Johan Nyhus.