12 februari 2010. Den förre HA-medlemmen besköts. Oktober 2009. Anlagd brand brände ner villan till grunden. Foto: GT/Sara Pettersson
12 februari 2010. Den förre HA-medlemmen besköts. Oktober 2009. Anlagd brand brände ner villan till grunden. Foto: GT/Sara Pettersson

Avhoppad Hells Angels-medlem utsatt för flera attentat

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Först brände någon ned hans nybyggda villa.
I fredags kväll utsattes han för ett mordförsök på öppen gata i Göteborg.
Den förre HA-medlemmen är ett jagat villebråd.
Mannen, som tidigare tillhörde de ledande inom Hells Angels i Göteborg, tvingades lämna organisationen förra året i så kallad bad standing.
Obekräftade uppgifter talar om att han bedrev indrivningsverksamhet i egen regi och blåste organisationen på stora belopp.
I fredagskväll kom han hem till bostaden i bil tillsammans med sin fru.
Mannen tog med sina båda hundar för att rasta dem.

Avlossade minst tre skott

Då dök en maskerad man upp mitt i gatan bakom honom och avlossade minst tre skott.
Ett ska enligt HA-medlemmen har strukit alldeles förbi honom och träffade en stolpe.
HA-medlemmen larmade polisen som kom snabbt till platsen. Men trots omfattade spaning, bland annat med hundar, kunde gärningsmannen försvinna.
Polisen har rubricerat attacken som försök till mord.
I början av oktober förra året brände någon ned mannens nybyggda villa i stadsdelen Olofstorp.
Inga personer fanns i villan eller blev skadade.

Räknas som fredlös

Göteborgspolisen kopplar de båda händelserna till att mannen tvingats lämna HA i så kallad bad standing och i praktiken därmed räknas som fredlös i mc-världen.
Andra personer som lämnat den kriminella mc-världen i bad standing har drabbats av misshandel, bilbomber ja till och med mördats.
Mannen, som varit med i Hells Angels Göteborgsavdelning under mer än femton år, lever av säkerhetsskäl med skyddade personuppgifter.
Ingemar Nilsson
Ingemar Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER