Avenykrogen var stängd i två dagar – öppnar igen

På måndagen fick ägaren beskedet att han tvingas stänga sin restaurang.
Foto: ELIN KARDELL

Restaurangen Bryggeriet i centrala Göteborg tvingades att stänga på grund av helgens trängsel mitt i coronakrisen.

Men efter två dagar kunde restaurangen öppna på nytt. 

– Det är klart man vill göra allt rätt, säger Bryggeriets ägare Yusuf Dinler till GP

Miljöförvaltningens kontrollanter har vid upprepade tillfällen gjort inspektioner på restauranger, kaféer och krogar runtom i Göteborg. Natten till lördag fick totalt tretton krogar anmärkningar. 

Men för Avenykrogen Bryggeriet blev det värre än så – på måndagen beslutades smittskyddsläkaren Leif Dotevall att restaurangen skulle stängas. 

Smittskyddsläkaren Leif Dotevall beslutade att stänga restaurangen på måndagen.
Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

Bryggeriets ägare Yusuf Dinler säger till Göteborgs-Posten att han tycker bedömningen var väl hård när Bryggeriet gör vad de kan för att följa direktiven.

Han säger till tidningen att man bland annat har ett stort antal bord undanplockade, vakt i baren och bordsbeställning. 

– Jag har varslat och permitterat. Då vill man inte ha några fler problem. Det är klart att man vill göra allt rätt, säger han till GP och fortsätter: 

– Här kämpar man ihjäl sig och jag om någon förstår allvaret i det här, säger Dinler, som själv har anhöriga i riskgruppen som han är orolig över. 

Fick öppna igen efter två dagar 

Men efter en ny inspektion, två dagar senare, fick Yusuf Dinler beskedet att han kunde öppna sin restaurang igen. 

Dinler hade tagit fram en åtgärdsplan, så när miljöförvaltningen gjorde ett uppföljande besök fick han det glädjande beskedet. 

Angelica Winter är avdelningschef för livsmedelskontroll på miljöförvaltningen säger till Göteborgs-Posten att hon hoppas att Bryggeriet ska kunna ha öppet utan trängsel i framtiden. 

 – Målet är inte att vi ska stänga ner verksamheter utan att de ska kunna ha öppet. Vi vill att det ska vara trevligt i staden och att vi ska ha ett bra företagsklimat. Nu hoppas jag att man kan dra lärdom av detta och gå vidare, säger hon till tidningen.