Även i Ulricehamn hängs unga tjejer ut

Kränkande bilder ska även ha förekommit på skolungdomar i andra städer. I Ulricehamn har förtvivlade tjejer vänt sig till skolledningen och gjort polisanmälan, skriver Borås tidning på nätet.

Kränkande bilder och kommentarer på det sociala forumet Instagram rapporteras nu även från andra platser. I Ulricehamn ska det i förra veckan ha funnits ett konto som hängt ut unga flickor.

– Det var nakenbilder. En var helt naken och en annan hade bara typ en stringtrosa på sig, berättar en 16-årig tjej, skriver bt.se.

En av skolorna med drabbade tjejer ska vara Stenbocksskolan. Kontot och bilderna försvann i förra veckan men bilderna ska redan ha fått spridning.

Enligt polisen i Västra Götaland kommer det även in anmälningar från andra delar av länet.

– Det här är ett fenomen på nätet som inte är geografiskt knutet till Göteborg. Borås och Ulricehamn är några orter som jag hört nu under förmiddagen men det är säkert fler, säger hon.

"Ingen möjlighet att få ut folk i tid"

Enligt Per Engström, sektionschef på Rikspolisstyrelsen, finns det risk att personer kopierar ett beteende som snabbt sprider sig vidare.

– Copycat-delen är alltid en risk oavsett vilket fenomen vi pratar om, det kan vara vissa händelser eller annat som man vill kopiera. Det är ju så lätt att starta sådant här, säger han till TT.

Det går i dag väldigt snabbt att samla folk via sociala medier. Så snabbt att polisen inte hänger med.

– Det är ett dilemma för oss. Det finns ingen möjlighet att få ut folk i tid. Vi har ju en grundbemanning och har oerhört svårt att mönstra fler direkt, säger Per Engström.