Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Attackerade tiggare med sparkar – åtalas

Mannen ska ha helt oprovocerat attackerat den tiggande kvinnan. OBS, den tiggande kvinnan på bilden har inget med den aktuella händelsen att göra.

Mannen, som är i 60-årsåldern, ska ha attackerat den tiggande kvinnan helt oprovocerat utanför Systembolaget i Olskroken i Göteborg.

Efter flera sparkar flyr den tiggande kvinnan in i butiken – med en blödning i njuren.

Nu åtalas mannen för misshandel, som han själv varken kan erkänna eller förneka enligt sig själv.

Det var i slutet av juli som mannen, som är i 60-årsåldern, ska ha gått till attack mot en tiggande kvinna utanför Systembolaget i Olskroken i Göteborg.

Helt oprovocerat ska mannen, som vid tillfället enligt vittnen var kraftigt berusad, plötsligt ha riktat minst fyra sparkar mot kvinnan som då satt på marken.

– Helt plötsligt tar han sats och sparkar tjejen flera gånger. Jag tror han träffar hennes mage och bröst. Sedan springer han ifrån platsen, säger ett vittne till händelsen i förhör.

Kvinnan söker efter den misstänkta misshandeln skydd inne på Systembolaget vars personal larmar polis. Därefter förs hon till Östra sjukhuset där det kunde konstateras att hon fått en blödning i njuren till följd av sparkarna.

Varken erkänner eller förnekar

Mannen är boende i en mindre västsvensk stad och besöker då och då Göteborg, men säger i förhör att han inte har något minne av den misshandel som han under onsdagen åtalades för.

Därmed, menar mannen, kan han varken förneka eller erkänna misshandeln. En av anledningarna till att han inte minns är att han är pensionär, säger han i förhör.

– Dagarna flyter ihop.

Han tillägger att han också dricker en del öl och säger att detta också kan vara en orsak till att minnet sviker honom. Men han framhåller också att han "aldrig slagit någon kvinna i hela sitt liv".

Den tiggande kvinnan yrkar om 10 000 kronor i ersättning för brottet och mannen godtar detta ersättningsanspråk.

Mannen är tidigare dömd för bland annat misshandel och olaga hot.