Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Åttaårskalas spårade ut – polisen ryckte ut

Åttaåringarnas kalas gick så vilt till att polisen fick rycka ut.
Foto: Polisen Västra Skaraborg
Men när polisen kom till platsen visade det sig att orsaken varken var alkohol eller något relationsbråk. Den stora anledningen var i stället – godis.
Foto: Mikael Sjöberg

Här är polisens söta utryckning:

Åttaårskalaset spårade ur – när barnen fick i sig för mycket godis.

"Efter samtal med föräldrar och beslag av godis lugnade situationen dock ner sig!", skriver polisen på Facebook.

I fredags eftermiddag blev det alldeles för oroligt på en fest i Skaraborg. Men när polisen kom till platsen visade det sig att orsaken varken var alkohol eller något relationsbråk. Den stora anledningen var i stället – godis.

Polisen i Västra Skaraborg berättar själv om den udda utryckningen på sin Facebooksida:

"Det visade sig vara ett åttaårskalas som spårat ur p.g.a för högt sockerintag. Efter samtal med föräldrar och beslag av godis lugnade situationen dock ner sig!"

Ingen greps

På Facebook har man också lagt upp en bild där fyra av barnen fått rada upp sig vid polisbilden med händerna i luften. Ingen av dem rapporteras däremot ha blivit gripen.

– Haha. Nej, nej, säger Andreas Wedebrand, ställföreträdande polisområdeschef i Skaraborg.

Och uppgifterna om den akuta polisinsatsen är också lite saltade. Eller sötade. För enligt polisområdeschefen handlade det inte om någon brådskande uttryckning – snarare om några poliser som ville förgylla åttaåringarnas party.

– Det enda syftet var att glädja barnen. Jag kan inte ärendet fullt ut, men det ligger inge polisiärt i det mer än att man glatt dem.

"Sockerberusning"

Bilden har fått stor spridning sedan polisen lade ut den på Facebook. "Sockerberusning" är en brottsrubricering som diskuteras i kommentarerna.

Och besöket från poliserna var säkerligen ett uppskattat inslag på barnkalaset.

– Vi ville visa att det var ett barnkalas där vi gjorde ett kort stopp. Det är en form av ironi i inlägget. Det är bara på skoj, säger Andreas Wedebrand.


Följ GT på Facebook och Twitter – där kan du diskutera och kommentera alla våra artiklar!​