Åtta personer gripna för fem olika stölder

Publicerad

Polisen i Värmland har haft en hektisk onsdagseftermiddag – och kväll. Totalt har åtta personer gripits för fem olika stölder i Karlstad och Kristinehamn. De yngsta är 12 och 13 år.

– Där kom föräldrarna och sociala myndigheter tar över, säger Morgan Connedal vakthavande befäl på polisen i Värmland.

Polisens hektiska onsdagseftermiddag började kvart över tre då två unga män 17 och 18 år gamla greps på Bergvik Köpcenter utanför Karlstad.

– De hade då varor från fem olika butiker på sig, jag vet inte det exakta värdet. Men de är gripna och kommer förhöras, säger Morgan Connedal vakthavande befäl på polisen i Värmland.

Sen dröjde det ungefär två timmar innan ytterligare två unga män, 17 år gamla greps inne på en galleria i centrala Karlstad.

– De hade en preparerad ryggsäck som innehöll varor från två olika butiker. Ryggsäcken var preparerad för att larmet inte skulle tjuta, men om det var så att det gjorde det ändå eller om väktare såg dem, det vet jag inte.

Två pojkar gripna

Strax därefter vid halvsextiden greps två pojkar, 12 och 13 år gamla efter att ha snattat inne i en affär på Välsviksområdet.

– Vi hittade varor på dem som kom från två andra affärer så de har varit inne i tre olika butiker, säger Morgan Connedal vakthavande befäl på polisen i Värmland.

Vad händer med dem när de är så unga?

– Vi ringer ju föräldrarna så de får hämta när de är minderåriga och så kopplas sociala myndigheter in, det gör det även i fallen med de andra 17-åringarna. Vi skriver en anmälan men de straffas inte, det är sociala myndigheter som tar över, säger Morgan Connedal vakthavande befäl på polisen i Värmland.

Kvällen slutar inte där utan vid halvsjutiden greps en 17-årig tjej för snatteri i en butik i Kristinehamn och senare under kvällen greps en 33-årig kvinna för stöld också hon på Välsviksområdet i Karlstad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER