Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åtta personer gripna för fem olika stölder

Polisen i Värmland har haft en hektisk onsdagseftermiddag – och kväll. Totalt har åtta personer gripits för fem olika stölder i Karlstad och Kristinehamn. De yngsta är 12 och 13 år.

– Där kom föräldrarna och sociala myndigheter tar över, säger Morgan Connedal vakthavande befäl på polisen i Värmland.

Polisens hektiska onsdagseftermiddag började kvart över tre då två unga män 17 och 18 år gamla greps på Bergvik Köpcenter utanför Karlstad.

– De hade då varor från fem olika butiker på sig, jag vet inte det exakta värdet. Men de är gripna och kommer förhöras, säger Morgan Connedal vakthavande befäl på polisen i Värmland.

Sen dröjde det ungefär två timmar innan ytterligare två unga män, 17 år gamla greps inne på en galleria i centrala Karlstad.

– De hade en preparerad ryggsäck som innehöll varor från två olika butiker. Ryggsäcken var preparerad för att larmet inte skulle tjuta, men om det var så att det gjorde det ändå eller om väktare såg dem, det vet jag inte.

Två pojkar gripna

Strax därefter vid halvsextiden greps två pojkar, 12 och 13 år gamla efter att ha snattat inne i en affär på Välsviksområdet.

– Vi hittade varor på dem som kom från två andra affärer så de har varit inne i tre olika butiker, säger Morgan Connedal vakthavande befäl på polisen i Värmland.

Vad händer med dem när de är så unga?

– Vi ringer ju föräldrarna så de får hämta när de är minderåriga och så kopplas sociala myndigheter in, det gör det även i fallen med de andra 17-åringarna. Vi skriver en anmälan men de straffas inte, det är sociala myndigheter som tar över, säger Morgan Connedal vakthavande befäl på polisen i Värmland.

Kvällen slutar inte där utan vid halvsjutiden greps en 17-årig tjej för snatteri i en butik i Kristinehamn och senare under kvällen greps en 33-årig kvinna för stöld också hon på Välsviksområdet i Karlstad.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!