Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Åtta besöksförbud för mordmisstänkt

36-åringen fortsätter neka till mordet på den länge försvunna småbarnsmamman från Trollhättan.

På måndag väntar ny häktningsförhandling.

– Det blir väl ett indiciemål om de nu väcker åtal. Att de försöker bygga ihop en händelsekedja utan att ha några konkreta bevis, säger mannens advokat Tommy Nilsson.

På måndag blir det ny häktningsförhandling för den 36-åring som sitter misstänkt för mordet på småbarnsmamman från Trollhättan.

Den då internationellt efterlyste 36-åringen anmälde sig frivilligt på svenska ambassaden i Warszawa i Polen i slutet av juli och har suttit häktad i Sverige sedan mitten av augusti. Efter flera turer där åklagare Per-Erik Rinsell begärt åtalsförlängning väntar på måndag eftermiddag ny häktningsförhandling.

– Jag tror att vi är vid vägs ände ganska snart. Det känns som att åklagarna och utredarna börjar närma sig slutet, säger 36-åringens advokat Tommy Nilsson. 

 

"En stor utredning"

36-åringen förekommer sedan tidigare i 22 avsnitt i brottsregistret, i det finns flera grova våldsbrott och åtta besöksförbud inkluderade, enligt ttela.se.

36-åringen har hela tiden nekat till att han mördat småbarnsmamman. Och det gör han fortfarande.

– Hans inställning är precis som den var inledningsvis. Att han är oskyldig, säger Tommy Nilsson som inte är förvånad över hur länge hans klient suttit häktad utan att åtal väckts.

– Nej, det är jag egentligen inte. Det är en stor utredning. Men vi är jävligt otåliga på att se en färdig förundersökning nu, säger han.

Inget konkret enligt försvaret

Enligt ttela.se har åklagaren Per-Erik Rinsell meddelat tingsrätten att förundersökningen fortskrider med hög intensitet. Tre utredare och spanare ska vara inkopplade, samt ett antal tekniker.

Ett högaktuellt spår ska vara en motorcykel som den misstänkte 36-åringen kan ha färdats på.

På måndagen lär det än en gång handla om att åklagare vill ha åtalsförlängning och att försvaret vill att 36-åringen släpps.

– Jag har inte sett att de har något konkret. Det blir väl ett indiciemål om de nu väcker åtal. Att de försöker bygga ihop en händelsekedja utan att ha några konkreta bevis, säger Tommy Nilsson.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!