Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Aska stals – samma dag som urnsättning

Urnsättningen skulle ha skett i Härryda kyrka på lördagen.
Foto: Google Maps

Ett bilinbrott i Härryda har fått väldigt sorgliga konsekvenser.

En kvinna har polisanmält att askan efter hennes dotter som skulle urnsättas under lördagen stulits.

– Bara att någon dör i ung ålder är tragiskt. Att det här händer kan man inte ens ta in, säger Linnea, kusin till den avlidna.

Det var under natten till lördag som ett bilinbrott skedde utanför Härryda Hotell. Ett bilinbrott som fick mycket tråkiga konsekvenser.

– Det är en kvinna som ringer in och larmar om att en urna med hennes dotters aska stulits. Hon vill så klart väldigt gärna ha tillbaka den, säger polisens presstalesman Hans Lippens.

Linnea är en av dotterns anhöriga. Klockan ett på lördagen skulle hon vara med och sänka ner stoftet av sin kusin i marken vid Härryda kyrka. Så blev det inte.

– Vi är i chock allihopa. Det är en sorglig historia från början till slut och vi hoppas att den som tagit urnan lämnar tillbaka den. Eller bara lämnar den var som helst, säger Linnea.

Ring polisen

Hon berättar att urnan var gjord i körsbärsträ och oval till formen. Den Låg i en mörk tygfodral och på urnan står också namnet på hennes kusin.

– Den låg i en ryggsäck så jag tror inte att den som tog urnan visste om vad den fick med sig.

Nu hoppas Linnea och hennes familj att alla håller ögonen öppna, det finns ju en chans att tjuven insett vad hen fått med sig och lämnat det. Polisen står redo att ta emot tips från den allmänhet som vet något.

– Vem vet, kanske den som stal den här urnan förstår att situationen inte är okej och lämnar tillbaka den, säger Hans Lippens.

Polisen nås på nummer 114 14.