Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Artistens hälsning till Josefs familj

Artisten Uno Svenningsson, som själv har en 17-årig son, tänker mycket på den drabbade familjen.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Den aktuella järnvägövergången.
Foto: MIKAEL BERGLUND

Josef, 17, miste livet i en tågolycka i Stenungsund i slutet av maj.

Pojken är den fjärde att falla offer i den ökända järnvägsövergången sedan 2010 – och det fick artisten och Stenungsundsbon Uno Svenningsson att reagera.

Nu skickar han med en hälsning till Josefs familj.

– Jag blir tårögd bara jag pratar om det, säger han.

Den aktuella järnvägsövergången i Stenungsund har tidigare varit olycksdrabbad. 2010 omkom två 18-åriga flickor efter att ha blivit påkörda av ett tåg. Efter den olyckan blossade en stor debatt upp om den aktuella järnvägsövergången – men trots det har inga bommar installerats vid den obevakade övergången.

När artisten Uno Svenningsson, 58, som själv är bosatt i Stenungsund, fick höra att ännu ett liv gått förlorat i den olycksdrabbade järnvägsövergången så skrev han om det på Instagram:

”Nu har det hänt....igen. På årets hittills vackraste dag fick en 17 årig pojke sätta livet till i Stenungsund. Han blev överkörd av tåget, som med hög hastighet passerar genom centrum flera gånger varje dag. Vid en obevakad gångöverfart där ett stort antal ungdomar tar sig förbi till och från gymnasieskolan”, skriver han.

Josef, 17, förlorade sitt liv vid olycksdrabbade övergången.
Foto: Foto: Privat

Svenningsson: "Otroligt ledsen"

I samband med att GT träffade Josefs familj så skickade artisten också en hälsning till dem.

– Jag tänker på dem väldigt mycket. Varje dag. Jag är otroligt ledsen och känner verkligen med dem. Det är svårt att ge tröst i ett sådant läge, det är bara att hoppas att de ska komma tillbaka till livet igen längre fram.


LÄS MER: Görans dotter avled vid dödsövergången 


Han berättar att han fick reda på olyckan genom att hans fru ringde.

– Hon sa att ”nu har det hänt igen”. Det första jag tänkte på var tåget. Det säger rätt mycket om att man varit orolig för detta. Jag fick höra att det var en 17-åring. Min pojke är 17 år. Det är fruktansvärt. Jag blir tårögd bara jag pratar om det.