Vanligtvis brukar Thomas Tuvesson ta den till Sunne i Värmland eller hem till Boden om vintrarna för att köra. Foto: PrivatVanligtvis brukar Thomas Tuvesson ta den till Sunne i Värmland eller hem till Boden om vintrarna för att köra. Foto: Privat

Vanligtvis brukar Thomas Tuvesson ta den till Sunne i Värmland eller hem till Boden om vintrarna för att köra.

 Foto: Privat
Thomas Tuvesson – skoterhjälte. Foto: PrivatThomas Tuvesson – skoterhjälte. Foto: Privat
Thomas Tuvesson – skoterhjälte. Foto: Privat

Artist fast i snökaoset – då kom skoterhjälten

Publicerad

En utflyttad norrbottning fick axla rollen som hjälte när snökaoset slog till i Göteborg. När en operasångerska fastnade i snömodden i Torslanda så kom Thomas Tuvebäck, 51, till undsättning med sin snöskoter

En händelse som NSD var först med att uppmärksamma.

– Hon skrek och tjoade hela vägen, berättar han.

Tisdagens snökaos tog många infödda Västsvenskar på sängen. Men den utflyttade norrbottningen Thomas Tuvebäck, som nu mer är bosatt i Torslanda, tog det hela med ro. Han noterade dock att snömängderna ställde till det för många andra.

– Där jag bor så finns en rätt smal väg och en lång backe. Och i tisdags såg jag ju att det blev en väldig kö här utanför, berättar han.

"Slängde upp henne på skotern"

När han gick ut för att se vad som stod på så visade det sig att det var en kvinna, operasångerska till yrket, som hade fastnat med sin bil i snömodden. Thomas hämtade snöskotern i garaget för att hjälpa till – när han kom fram till kvinnan hade hon dock tagit sig in på en parkering så de andra bilarna kunde passera.

– Hon berättade att hon hade bråttom hem till sin hund som behövde rastas, men hon ville inte köra längre för hon trodde att hon skulle fastna igen.

Thomas beslutade sig då för att ge henne lift.

– Så jag slängde upp henne på skotern. Hon hade ju aldrig sett en snöskoter. Hon sa "jag är operasångerska och jag har inte en aning om vad det här är för nåt". Jag satte hennes fina handväska på tanken och henne där bak och puttrade i väg lite försiktigt, berättar han och fortsätter:

– Hon skrek och tjoade hela vägen, ändå körde jag bara 15-20 kilometer i timmen.

Torslanda skoterklubb

Det var första gången som Thomas fått användning för skotern i Göteborg, vanligtvis brukar han ta den till Sunne i Värmland eller hem till Boden om vintrarna för att köra. Men trots avsaknaden av lämpligt skoterföre i Göteborg så har Thomas startat "Torslanda Skoterklubb" på Facebook.

– Det stämmer. Vi har tre medlemmar, varav två inte har nån skoter.

Och hur gick det sen för operasångerskan? Jo, hon kunde komma tillbaka och hämta sin bil när vägen hade plogats på tisdagskvällen.

– Då passade hon på att komma förbi att tacka, säger Thomas Tuvebäck.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER