Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arrangören om vädret: "Inget som påverkar"

Fansen som väntade på att få komma in blev stående i ösregnet Foto: / FOTO: HENRIK JANSSON
– Vi kan nog ta gift på att det kommer att bli spektakulärt i kväll, säger Joakim Skoglund på Luger som annordnar konserten. Foto: DEBORAH LOWERY / POLARIS POLARIS IMAGES

Ömsom sol, ömsom spöregn och kraftig vind. 

Det var vad Coldplay och fansen möttes av utanför Ullevi när konserten började närma sig.

Men trots det oregelbundna vädret var det glada miner i köerna och arrangörerna var inte oroliga. 

–  För att ställa in en spelning krävs det extraordinärt kasst väder. Det ska i princip till ett riktigt jäkla armageddon. Vi är inte ens nära något sådant i dag, säger Joakim Skoglund, press och marknadsansvarig på Luger. 

När det brittiska bandet Coldplay gästade Göteborg på söndagen visade sig kanske inte Västkusten från sin allra vackraste sida. 

Svarta moln drog in över Ullevi och spöregnet började falla ner på alla förväntansfulla fans som hade börjat köa.

Korta och intensiva skurar fick fansen att kura ihop sig och dra sina nyinköpta ponchos tätt in mot kroppen. Sekunder senare visade sig solen.

"Extremt lynnigt" 

– Vädret är extremt lynnigt.  Är du inte klädd för regn är det så klart surt att bli blöt, men för arrangemanget i sig påverkar det föga. Inför morgondagens spelning ser det dessutom ut att bli strålande sol, så vi får lite av varje, säger Joakim Skoglund, press och marknadsansvarig på Luger som arrangerar konserten. 

 

LÄS OCKSÅ: Spöregnet stoppade inte fansen utanför Ullevi

 

Men det osäkra vädret på söndagen var ingenting som oroade arrangörerna. 

– För att ställa in en spelning krävs det extraordinärt kasst väder. Det ska i princip till ett riktigt jäkla armageddon. Vi är inte ens nära något sådant i dag, säger Joakim Skoglund. 

Stoppet i Göteborg och spelningarna på Ullevi blir det enda i Norden för Coldplay på sin turné "A head full of dreams".

"Spektakulär kväll" 

– Få band i världen är på samma nivå som Coldplay. Bästa i klassen på arenaspelningar, så det känns så klart mäktigt att ha dem på besök för två kvällar på Ullevi, säger Joakim Skoglund.

Han är säker på att spelningarna blir något som besökarna sent kommer att glömma. 

– Vi kan nog ta gift på att det kommer att bli spektakulärt i kväll och i morgon på Ullevi. Jag unnar verkligen alla att få se bandet live en gång under sin livstid, säger Joakim Skoglund. 

Trots försäkran från Joakim Skoglund visade sig dock vädret vara för mycket. Förbandet Mew valde att avbryta sin spelning när vädret blev allt för instabilt.