Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

V vill ha mer tid – beslutet skjuts upp

Scandinavium.Foto: HENRIK JANSSON
Valhallabadet.Foto: CSABA BENE PERLENBERG
Kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M).Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Daniel Bernmar, Vänsterpartiet.Foto: ALICE VERNERSSON / PRESSBILD

Kommunstyrelsen skulle under onsdagen fatta beslut angående byggandet av nya arenor – men så blev det inte.

Vänsterpartiet behöver mer tid för att kunna ta ställning till de två förslag som ligger på bordet, rapporterar Göteborgs-Posten.

För två veckor satte alliansen arbetet med att ersätta Scandinavium, Valhallabadet och Valhalla sporthallar på paus. 

– Vi vill pausa eftersom vi inte ser att det går att få en tillräckligt bred majoritet för att driva ett så här stort och viktigt projekt, säger kommunstyrelsens ordförande Axel Josefson (M) till tidningen.

Veckan därpå lade Demokraterna och Socialdemokraterna fram förslaget att bygga nya arenor på den tomt Scandinavium står i dag för att därmed kunna bygga bostäder utmed Mölndalsån.

Temporär arena i Frihamnen ska kosta mellan 55 och 70 miljoner

På kommunstyrelsens möte på onsdagen skulle det väljas mellan allian­sens paus och det nya förslaget från D och S. Det blev ingetdera – alla får tre veckors extra betänketid. Beslutet ska nu i stället komma vid kommunstyrelsens möte den 26 februari.

– Det är absolut vår ambition. Nu finns det två förslag. Vi vill kunna ta ställning till dem och se hur vi kan gå vidare i arbetet. Och det behöver vi mer tid till, säger kommunalrådet Daniel Bernmar (V) till tidningen.

Frågan om att bygga en temporär arena i Frihamnen gick däremot igenom. Hallen ska vara dimensionerad för elitidrott och enklare kultur- och nöjesevenemang, men ska också gå att konvertera till minst tre sporthallar för breddidrott och barn- och ungdomsverksamhet. Hallen ska kosta mellan 55 och 70 miljoner kronor.