Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Arbeten på Älvsborgsbron – längre restider i sommar

Arbetet på Älvsborgsbron inleds den 29 maj och pågår till 31 augusti.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN

Snart inleds sommarens underhåll av Älvsborgsbron.

Bilister får räkna med längre restid – särskilt på morgonen och eftermiddagen – och ett körfält i varje riktning stängs av.

Arbetet inleds den 29 maj och pågår till 31 augusti.

Förra sommaren genomfördes underhåll på bron och nu återupptas det arbetet. Det är vägbanan som ska rustats upp och man kommer också smälla upp en ny mittbarriär.

Detta gör att två av de sex körfälten stängs av, ett i vardera riktning. Det gäller dygnet runt fram till den 31 augusti då arbetet avslutas.

Anledningen till underhållet a bron är att den är 50 år gammal och regelbundet behöver ses över, framgår av pressmeddelandet.

Du som brukar köra över Älvsborgsbron får vara beredd på längre restid, särskilt mot Hisingen på morgonen och från Hisingen på eftermiddagen. Kör gärna på andra tider om du har möjlighet”, står det i ett pressmeddelande från Trafik Göteborg.

Hur pass ansträngd trafiksituationen blir beror såklart på trafikmängden, som i nuläget är lägre än vanligt på grund av coronaviruset. Dessutom görs åtgärder för att minska trafikmängden på bron, till exempel prioriteras kollektivtrafiken på olika sätt”, står det vidare.

Påfart stängs av

Utöver själva arbetet på bron kommer Västerledens två körfält vävas ihop till ett körfält. Dessutom kommer påfarten från Högsboleden stängas av för alla trafik utom bussar, taxi, och fordon för serviceresor.

Personer som cyklar eller promenerar påverkas också. Den östra gång- och cykelbanan stängs av helt och i stället blir trafiken dubbelriktad på den västra gång- och cykelbanan.

Anledningen till underhållet är att den är 50 år gammal och regelbundet behöver ses över, framgår av pressmeddelandet.