– Det här skrattar vi inte åt, säger trafikingenjören Niklas Segerström om skylten. Foto: Skaraborgs läns tidning
– Det här skrattar vi inte åt, säger trafikingenjören Niklas Segerström om skylten. Foto: Skaraborgs läns tidning

Är det här Sveriges ärligaste vägskylt?

Publicerad

TIDAHOLM. Vägmärket varnar för ojämn asfalt "hela jävla vägen".

I Skaraborg har den udda skylten blivit en stor snackis.

Men nu ska den plockas ner av Trafikverket.

– Den är olaglig, säger trafikingenjören Niklas Segerström.

Utanför Mobacken i Tidaholm har en minst sagt annorlunda skylt dykt upp längs vägkanten.

Skylten har blivit en snackis och artikeln som Skaraborgs läns tidning skrev i tisdags har blivit delad över 800 gånger på Facebook.

Men på Trafikverket i Skövde är man måttligt road över tilltaget.

– Det är någon som vill klaga på vägen som satt upp den. Men det blir svårt att ta personerna bakom på bar gärning, säger trafikingenjören Niklas Segerström.

"Kommer att plockas ner"

Han fick höra om skylten via olika medier i Skaraborg.

– Jag hörde om det i radion. Men till oss är det ingen som har hört av sig.

Vad har skylten för framtid?

– Den kommer att plockas ner. Det är inte tillåtet att sätta upp egna skyltar.

Kan ni på Trafikverket ändå se någon humor i skylten?

– Nej, det här skrattar vi inte åt. Syftet verkar vara att uppmärksamma att vägen är dålig och någon vill få det åtgärdat. Alla sätt för att synas är väl bra utom de dåliga.

Gustaf Nilsson
Gustaf Nilsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER